Rize-Artvin Havalimanı açıldı

Yıllık 3 milyon yolcu kapasiteli Rize-Artvin Havalimanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açıldı.

Ekleme: 14.05.2022 16:45:12 / Güncelleme: 14.05.2022 17:31:17 / Güncel / Rize Haberleri
Destek için 

Dünyanın sayılı örnekleri arasında olan Rize-Artvin Havalimanı 3 milyon metrekare alan üzerinde inşa edildi. Temeli 3 Nisan 2017'de atılan havalimanı, yıllık 3 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak.

İleri mühendislik teknolojileriyle hayata geçirilen havalimanının, 36 metre yüksekliğinde çay bardağı formundan esinlenerek kulesi ve 32 bin metrekare terminal binası ile diğer destek binalarıyla toplam 47 bin metrekare kapalı alanı bulunuyor.

Rize-Artvin Havalimanı, 45 metre genişlik ve 3 bin metre uzunluğundaki pistiyle bölgenin hava yolu ulaşımı ihtiyaçlarını karşılayacak.

Havalimanının açılışına; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev katıldı.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Eser ve hizmet siyasetimizin son örneği bu havalimanı. Bu havalimanımız sıradan bir yatırım değildir. Dünyada deniz üzerinden inşa edilen toplam 5 havalimanı bulunuyor. Rize-Artvin ile birlikte ikisi ülkemizdedir. Ülkemizdeki toplam havalimanı sayısını 26'dan 57'ye çıkardık." dedi.

Havaalanı, "5 yılda tamamlandı" diyen Erdoğan, eserin yaklaşık 4,4 milyar liralık yatırımla tamamlandığını belirtti. (İLKHA)