Batman’da hırsızlık olaylarında yaşanan artış tepkilere neden oluyor!

Tüm Muhtarlar Derneği Batman Şube Başkanı Masum Padir, yaptığı açıklamada, Batman’da son zamanlarda hırsızlık olaylarında yaşanan artışların halkı canından bezdirdiğini söyledi.

Ekleme: 13.05.2022 11:05:12 / Güncelleme: 13.05.2022 11:11:10 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Hırsızlık olaylarına tepki gösteren Padir, hırsızların halkı ciddi manada mağdur ettiğini vurguladı. Padir, caydırıcı cezaların olmamasından ötürü yakalanan hırsızların hemen salıverildiğine dikkat çekti.

Cezaların caydırıcılığının yetersiz olmasının hırsızları cesaretlendirdiğine işaret eden Padir, yetkililere seslenerek hırsızlık suçlarına yönelik etkin ve caydırıcı cezaların getirilmesini istedi.

Hırsızlardan gına geldiğini söyleyen Padir, “Son zamanlarda ilimizde yaşanan hırsızlıklar halkımızı bezdiriyor. Gün geçmiyor ki mahallelerimizde hırsızlık olayları yaşanmasın. Özellikle hırsızlar günümüzün temel ihtiyaçlarından elektrik ve internet kabloları, sokak ve caddelerdeki rögar kapakları gibi ayrım gözetmeksizin gözlerine kestirdikleri irili-ufaklı hemen her metal ve iletken parçayı çalmaktadırlar.” dedi.

Masum Padir

“Hırsızlar hemen salıveriliyorlar”

Hırsızlık olaylarının halkı mağdur ettiğini belirten Padir, “Bu durum başta öğrencilerimizin internet erişimini engellemekte, halkımızı ciddi manada mağdur etmektedir. Kolluk kuvvetlerimiz hırsızları yakalayıp ilgili birimlere teslim ettikten kısa bir süre sonra mevzuatta caydırıcı cezaların olmayışından kaynaklı hemen salıveriliyorlar.” diye konuştu.

“Cezalar caydırıcı olsaydı bu denli hırsızlıklar yaşanmayacaktı”

“Cezaların caydırıcılığının yetersiz olması, hırsızların bu suçu tekrardan işlemek suretiyle cesaretlendirmektedir” diyen Padir, şöyle devam etti: “Şayet cezalar caydırıcı olsaydı, bu denli hırsızlıklar yaşanmayacaktı. Bu nedenle kanun yapıcılardan istirhamımız hırsızlık suçlarına yönelik etkin ve caydırıcı cezaların getirilmesidir.”(İLKHA)





Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar