Midyat'ta engellilerle kaynaşma ve dayanışma etkinliği düzenlendi

Dünya Engelliler Haftası münasebetiyle Midyat Engelliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, engelli üyeleri ile aileleri için kaynaşma ve dayanışma etkinliği tertipledi.

Ekleme: 12.05.2022 14:40:09 / Güncelleme: 12.05.2022 14:46:18 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için 

Dernek imkânları, Midyat Turabdin Gazeteci ve Yazarlar Derneği ile gönüllülerin destekleriyle dernek binasında yapılan etkinlikte, engellilere çeşitli ikramlarda bulunuldu ve hediyeler takdim edildi.

Midyat Turabdin Gazeteciler ve Yazarlar Derneği yönetim kurulu ve üyeleri 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası münasebetiyle Midyat Engelliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret ederek engellilerle bir araya geldiler.

Dernek avlusunda kaynaşma ve dayanışma için bir araya gelen engelli ve dernek üyeleri sorunlarını basın mensuplarıyla paylaştı.

Midyat Engelliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kadir Baran, etkinliğin ardından çiçek verdiği aileler ve çocuklarını kapıda uğurladı.

Kadir Baran, “10-16 Mayıs Dünya Engelliler haftamız kutlu olsun. Bugün vesilesiyle kaynaşma ve dayanışma için engelli kardeşlerimizle bir araya geldik. Çok güzel bir etkinlik oldu. Midyat Gazeteciler ve Yazarlar Derneğine de katkılarından dolayı teşekkür ederim. Çok memnun olduk. Tüm üyelerimizin haftasını kutluyorum.” dedi.

“En önemli sorunlarımız işsizlik, akülü araba ve maaş kesintileri”

 

Midyat Engelliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kadir Baran

Midyat’ta engellilerin birçok sorunla karşılaştığını ifade eden Başkan Baran, “Midyat’ta çok sorunumuz var. Engellilerimizin en büyük sorunlarından biri öncelikle akülü sandalye. Diğer sorunumuz maaş azlığı ve kesintileri. Bu konuda çok zorluk yaşıyoruz. Zaten maaş az. Bir de türlü bahanelerle maaş kesintileri oluyor. Ayrıca işsizlik konusunda çok sıkıntı yaşıyoruz. 2014 yılından beri sadece bir engelliyi devlet kurumlarına kaydedebilmişiz. Biz istiyoruz ki engelli kardeşlerimiz kendi ayakları üzerinde durabilsinler. Onlara ellerimizi uzatalım.” diye konuştu.

Engellilerden Abdulgani Doğan, Yetkililere seslenerek en büyük sorunlarının iş olduğunu söyledi.

Engellilerden Mehmet Emin Alğan ise, “Bizler bir gün değil her gün engelliyiz. Her zaman hatırlanmak istiyoruz. Bu konuda yetkililer ve halkımızdan duyarlı olmalarını istiyoruz. Sayın Kaymakamımızdan, Belediye Başkanımızdan ve basın mensuplarından bu konuda desteklerini bekliyoruz.”

“Sevginin aşamayacağı engel yoktur”

Midyat Turabdin Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman İş

Yapılan ziyaret ile ilgili konuşan Midyat Turabdin Gazeteciler ve Yazarlar Derneği yönetim kurulu Başkanı Süleyman İş, “Midyat Turabdin Gazeteciler ve Yazarlar Derneği olarak 10-16 Mayıs Engelliler Haftası'nın toplumsal duyarlılığımızı güçlendirmesi ümidiyle tüm engellilerimize sağlıklı, mutlu ve engelsiz bir yaşam diliyoruz. En büyük engel sevgisizliktir. Unutmayalım; Her insan bir engelli adayıdır ve bu hayatta empati ile tüm engelleri birlikte aşacağımıza inanıyoruz. Asıl engel bedende değildir. Yeter ki düşüncelerde ve vicdanlarda engel olmasın. Engelli kardeşlerimiz ile ilgili toplumsal farkındalığımızın ve hassasiyetimizin artması temennisiyle engellilerimize, engelsiz bir yaşam temennisiyle Engelliler Haftasını en kalbi duygularımızla kutluyoruz.” şeklinde konuştu.

Midyat Kaymakamı Ahmet Solmaz’da Midyat Engelliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve yeni kurulan Midyat Engelliler Derneğini ziyaret ederek engellilerin haftalarını kutladı ve sorunlarını dinledi. (İLKHA)

İlgili Galeriler