İletişim Başkanı Altun: Avrupa'da İslam karşıtlığı artıyor

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Avrupa'da ne yazık ki günden güne yabancı düşmanlığının, ırkçılığın ve İslam karşıtlığının arttığını üzülerek büyük bir teessüfle izliyor ve buna müdahale etmeye çalışıyoruz." dedi.

Ekleme: 12.05.2022 13:25:07 / Güncelleme: 12.05.2022 13:26:04 / Güncel
Destek için 

Atakule Event Hall'de, TRT Fransızca Dijital Kanalının yayın hayatına başlaması üzerine düzenlenen "TRT Fransızca Dijital Kanal Tanıtım Programı"nda konuşan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Fransa'daki Müslüman varlığına dikkati çekti.

İletişim Başkanı Altun, TRT Fransızcanın Türkiye vatandaşları ve Müslümanların sesini bütün dünyaya ve Fransa'ya duyuracağını söyledi.

Altun, kanalın, Türkiye'nin bölgesel barış girişimlerini, küresel meselelerdeki pozisyonlarını da net bir şekilde ortaya koyacağını, Türkiye'nin son 20 yıldaki kalkınma, gelişme devrimini Fransızca konuşan dünyaya aktaracağını ifade etti.

Bugün eşitsizlik, adaletsizlik, ırkçılık, yabancı düşmanlığı, İslam karşıtlığı gibi olguların uluslararası alanda yükselişe geçen tehditler olduğunu, bunların engellenmesi gerektiğini belirten İletişim Başkanı Altun, "Avrupa'da ne yazık ki günden güne yabancı düşmanlığının, ırkçılığın ve İslam karşıtlığının arttığını üzülerek büyük bir teessüfle izliyor ve buna müdahale etmeye çalışıyoruz." dedi.

İletişim Başkanı Altun, TRT Fransızcanın ırkçılığın, yabancı düşmanlığının, İslam karşıtlığının esas itibarıyla toplumsal huzuru bozucu bir dizi gelişme olduğu noktasında Avrupa kamuoyunun aydınlatılması açısından önemli bir imkân oluşturacağını ifade etti. (İLKHA)