Rus askerleri, silahsız ve yaşlı sivilleri sırtından vurarak öldürdü!

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde 2,5 ay geride kalırken ortaya çıkan son görüntü görenleri savaşın acımasız yüzünü bir kez daha  gösterdi.

Ekleme: 12.05.2022 11:14:23 / Güncelleme: 12.05.2022 11:18:50 / Dünya
Destek için 

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde 2,5 ay geride kalırken ortaya çıkan son görüntü görenleri savaşın acımasız yüzünü bir kez daha  gösterdi.

CNN, Rus askeriyle konuşmalarının ardından yollarına devam eden iki yaşlı Ukraynalı sivilin güpegündüz sırtlarından vurularak öldürüldüğü görüntüleri paylaştı.

24 Şubat'ta Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı işgal devam ederken, Rus askerlerinin sivillere uyguladığı infaz görüntüleri haber merkezlerine servis edildi.

ABD merkezli medya kuruluşu CNN, silahsız iki sivilin Ukrayna'nın başkenti Kiev'de öldürüldüğü görüntüleri yayınladı. Güvenlik kamerası görüntülerinde iki Rus askerle konuşan Ukraynalı siviller daha sonra yollarına devam ederken bir anda Rus askerler ağır silahlarını alarak sivilleri arkadan vurdu. Silahların ateşlenmesiyle birlikte yere düşen iki kişinin kimlikleri de ortaya çıktı.

Öldürülenlerden birinin Rus askerleri tarafından yağmalanan bir otomobil galerisi sahibi olduğu belirtilirken ailesi isminin açıklanmasını istemedi. Öldürülen diğer kişinin ise 68 yaşındaki Leonid Oleksiyoviç Plyats olduğu ve onun da galeride güvenlik görevlisi olarak çalıştığı kaydedildi.