Yakalanan Rus askeri itiraf etti!

Ukrayna'dan gündeme bomba gibi düşen bir iddia geldi. Ülkedeki savaş son sürat devam ederken yakalanan Rus askerin itirafları kamuoyu ile paylaşıldı.

Ekleme: 12.05.2022 10:47:42 / Güncelleme: 12.05.2022 11:40:16 / Dünya
Destek için 

Ukrayna'dan gündeme bomba gibi düşen bir iddia geldi. Ülkedeki savaş son sürat devam ederken yakalanan Rus askerin itirafları kamuoyu ile paylaşıldı.

Moskova'nın savaşın “İkinci aşaması” nın başladığını açıklaması ile çatışmalar ülkenin doğu bölgelerinde yoğun bir şekilde devam ediyor.

Rusya, Ukrayna tarafından öldürülen asker sayısını komuoyu ile paylaşmamaya kararlı. Hayatlarını kaybeden Rus askerlerinin sayısı hala net olarak bilinmiyor.

Yakalanan Rus askerin itirafları ise bir başka gerçeğe işaret etti.

İtiraf doğruysa Rusya bitmiş demektir!

Ukrayna tarafından yakalanan Rus askeri Andrey Ushakov'un sözleri kamuoyu ile paylaşıldı. Ushakov, Rus askerlerin savaşmamak için kendilerini yaraladıklarını, bazılarının ise dayanamayıp intihar ettiklerini iddia etti.

İngiliz Metro gazetesinde yer alan habere göre, kendilerini yaralayan askerler bu sayede tedavi amacıyla Rusya'ya geri dönmek zorunda kalıyorlar.

“Gitmek için tek seçenek bu!”

20 yaşındaki Ushakov, ön cephede kendilerini vuran ve öldüren iki askeri tanıdığını söyledi ve ekledi: “Gitmek için tek seçenek bu. Bazı insanlar buna dayanamadı ve kendilerini vurdular” diye itiraflarda bulundu.

Geçtiğimiz haftalarda Ukrayna Güvenlik Servisi de benzer bir açıklama yaparak Ukrayna'daki Rus askerlerinin eve dönebilmek için kendilerini bacaklarından vurduğunu açıklamıştı.