Otomotiv sektörü geleceğin teknoloji girişimcilerini bekliyor

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği’nin (OİB) otomotiv sektöründe yenilikçi ürünlerin geliştirilmesi ve tasarım kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla düzenlediği Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması’na başvurular başladı.

Ekleme: 11.05.2022 12:25:11 / Güncelleme: 11.05.2022 12:26:46 / Bilim & Teknoloji / Bursa Haberleri
Destek için 

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği’nin, Ticaret Bakanlığı desteği ve Türkiye İhracatçılar Meclisi koordinatörlüğünde 2012 yılından bu yana aralıksız düzenlediği Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması’nda teknoloji girişimcilerini seçecek.

Bu yılki teması “Şarj ve Batarya Teknolojileri Çözümleri” olan, dünya ve sektör trendleri ile konferanslar, paneller ve yarışmaya ilişkin ödül törenini içeren Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması, bu yıl 25 Ekim tarihinde Bursa Uludağ Üniversitesinde düzenlenecek. Yarışmada toplam 500 bin TL ödül dağıtılacak. Projeler İTÜ Çekirdek Kuluçka Programından yararlanma olanağı yakalayacak ve tüm finalistlere Patent Tescil Ödülü verilecek. 

OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik: “Büyük verinin de büyük önem kazandığı otomotivde, 2030 yılında maliyetlerin yarısının yazılım ve elektronikten oluşacağı öngörülüyor. Son 16 yılın arka arkaya ihracat şampiyonu ve pandemi öncesi son üç yıllık ihracat ortalaması 30 milyar dolar olan Türk otomotiv sektörü olarak bu sistemde öncü rol üstlenmek zorundayız.” diye belirtti.

 “2030’da maliyetlerin yarısını yazılım ve elektronik oluşturacak”

Çelik, “ Yeni sistem, kazaların ve trafik yoğunluğunun azalması, enerji talebinin ve ulaşım maliyetlerinin düşmesi, çok modelli ulaşım ile park alanlarının ortadan kalkması gibi gelişmeleri beraberinde getiriyor. Büyük verinin de büyük önem kazandığı sistemde, 2030 yılında maliyetlerin yarısının yazılım ve elektronikten oluşacağı öngörülüyor. Türkiye otomotiv sektörü olarak biz de bu sistemde öncü rol üstlenmek zorunda olduğumuza inanıyoruz. Son 16 yılın arka arkaya ihracat şampiyonu ve pandemi öncesi son üç yıllık ihracat ortalaması 30 milyar dolar olan otomotiv sektörünün, küresel arenanın zirvesinde yerini alması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

“Toplam 500 bin TL ödül dağıtılacak”

Bu yıl Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması’nda katılımcılara toplam 500 bin TL ödül dağıtılacağını belirten Çelik, “Bu kapsamda yarışmanın birincisine 140 bin TL, ikinciye 120 bin TL, üçüncüye 100 bin TL, dördüncüye 80 bin TL ve beşinciye 60 bin TL ve tüm finalistlere Patent Tescil Ödülü verecek. Söz konusu projeler; önde gelen sektör profesyonellerinin, tasarımcıların ve akademisyenlerin değerlendirmesi sonucunda nakdi olarak ödüller ile birlikte ‘İTÜ Çekirdek Kuluçka Programı’ ile proje sahiplerinin; projelerini olgunlaştırabilmeleri adına gerekli mentörlük ve eğitimi alarak ofis ve laboratuvar hizmetlerinden yararlanabilme olanağı yakalayacak.” diye konuştu. (İLKHA)