Seyful Kudüs Harekâtı'nda siyonist işgalcilerin yaklaşık yarısı psikolojik sorun yaşadı

Dün birinci yıldönümü olan Seyful Kudüs Harekâtı'nda ağır darbe alan siyonist işgalciler, büyük mağlubiyetin yanı sıra şimdi de psikolojik ve sosyolojik travmalarla boğuşuyor.

Ekleme: 11.05.2022 10:55:08 / Güncelleme: 11.05.2022 10:58:42 / Dünya
Destek için 

İşgalci siyonist rejim, her Ramazan ayında olduğu gibi geçen yılın Ramazan ayında da işgal ettiği topraklarda zulmünü artırmış, bu saldırılara karşılık olarak Kassam Tugayları ise Seyful Kudüs (Kudüs Kılıcı) Harekâtı'nı başlatmıştı.

Harekât ile beraber ağır darbe alan siyonist işgal rejimi, açıklama yapabilmek için dahi ancak kendilerine tanınan süre içinde sığınaklardan çıkabilmişlerdi.

Filistin'de bulunan bütün cephelere bir çatı altında toplanma seçeneği sunan Harekât, Filistin topraklarında bulunan işgalci yerleşimcilerde ciddi bir korku ve endişeye sebep oldu. Bu nedenle dünyanın farklı ülkelerinden işgal altındaki Filistin topraklarına yerleştirilen ve kendilerine 'israilli' denilen bu kesimin yarısına yakını Kudüs Kılıcı Harekâtı sebebiyle psikolojik sorun yaşadı.

Seyful Kudüs'ün siyonist işgalciler üzerindeki psikolojik etkileri konusunda yapılan araştırmada varılan sonuçlardan bir kısmı şu şekilde:

İşgalci siyonistlerin yüzde 50'sine yakınının olaylardan psikolojik olarak olumsuz etkilendi. Bunların yüzde 43'ü ciddi korku yaşadı, yüzde 24'ü depresyon geçirdi, yüzde 21'i panik geçirdi, yüzde 25'i kalıcı öfke nöbetleri geçirdi, yüzde 14'ü ise strese girdi.

Öte yandan araştırma sonucuna göre ciddi sorunlar yaşayan işgalcilerin yüzde 45'inin psikolojik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti de alamadığı belirtildi. (İLKHA)