Engelliler, hayatın her alanında var olmak istiyor

“10-16 Mayıs Engelliler Haftası” dolayısıyla İLKHA’ya konuşan Batman’daki engelliler, sağlıklı her birey gibi hayatın her alanında hiçbir engele takılmadan yaşamlarını idame ettirmek istediklerini söyledi.

Ekleme: 11.05.2022 09:35:08 / Güncelleme: 11.05.2022 09:48:10 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Sadece belirli bazı günlerde değil yılın her gününde hatırlanmak istediklerini belirten engelliler, bunun için hayatın her alanında var olan ve kendilerine büyük sıkıntı oluşturan tüm engellilerin ortadan kaldırılmasını talep etti.

 

Batman Aktif Engelliler Derneği Başkanı Burhan Tunç, İLKHA muhabirine, engellilerin yılda sadece iki kez hatırlandığını söyledi.

“Yılda sadece iki kez hatırlanmaya karşıyız”

Her zaman hatırlanmak istediklerini belirten Tunç, “Tüm arkadaşlarımın 10-16 Mayıs Engelliler Haftasını canı gönülden tebrik ediyorum. Engelliler yılda sadece iki defa hatırlanıyor. Bir, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde birde 10-16 Mayıs Engelliler Haftasında engelliler hatırlanıyor. Biz buna karşıyız ve her zaman hatırlanmak istiyoruz. Her zaman yetkililerin aklında olmak istiyoruz. Her zaman bizi hatırlamalarını istiyoruz.” dedi.

Burhan Tunç

“Rencide oluyoruz”

Engellilerin şehir içinde birçok sıkıntıyla karşılaştıklarını vurgulayan Tunç, konuşmasına şöyle devam etti:

“Şehir içinde en çok karşılaştığımız sıkıntılar şunlar: Engelli rampaları. Engelli rampalarının önünde araçlar park ediliyor ve bizler kaldırıma çıkıp ya da inmek zorunda kalıyoruz. Birde bu konuda rencide oluyoruz. Üyelerimizin sıkıntıları var. Maaşları kesilmiş bir sürü arkadaşımız var. Bunların içinde kiracı, çocuğunu okula gönderen var. Bu konuda çok ciddi maddi sıkıntı yaşıyorlar. Bir an önce bunun da düzeltilmesini istiyoruz.”

“Her zaman bizi hatırlamalarını istiyoruz”

Engellilerin maddi anlamda da desteklenmesi gerektiğini ifade eden Tunç, “Her zaman bizi hatırlamalarını ve derneklere maddi desteklerin verilmesini istiyoruz. Çünkü engelli dernekleri gerçekten büyük sıkıntı yaşıyor. Elektriği, suyu, kirayı zar zor ödüyoruz. Bu konuda destekleri bekliyoruz.” diye konuştu.

Nasrettin Kaya

“Engelliler için duyarlılık gösterilmelidir”

Batman Engelliler Spor Kulübü Başkanı Nasrettin Kaya ise engellilerin toplumda fark edilmesi için engelliler haftasının kutlandığını anımsattı.

Yaşadıkları bazı sıkıntıları anlatan Kaya, “Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de 10-16 Mayıs, engellileri farkındalık haftası olarak kutlanıyor. Engellilerin toplumda fark edilmesi için bu hafta kutlanıyor. Tabi bizim sıkıntılarımız var. Engelli bireyler çarşıya çıkarken kaldırımda sıkıntıları var. Sokaktaki çukurlar var. Kamu binaları, iş yerleri, alışveriş merkezleri engellilere pek uygun değil. Çağrımız bu tür kurum ve kuruluşların bir an önce ulaşılabilirlik ve erişilebilirlik noktasında duyarlılık göstermelerini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Engellilerin yılın her günü hatırlansın istiyoruz”

Yılın 365 günü hatırlanmak istediklerini vurgulayan Kaya, şunları söyledi: “Biz engelliler toplumun her alanında varız. Bizim talebimiz şudur: Toplumun da biz engellilerin farkına varıp birlikte bir yaşam sürdürmelerini istiyoruz. Biz sadece bir gün ya da bir haftayla değil yılın 365 günü buradayız. Sokaktayız, caddelerdeyiz, salonlardayız. Toplumun bulunduğu her yerdeyiz. Bu yüzden engellilerin yılın her günü hatırlansın istiyoruz.”(İLKHA)







Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar