Özel gereksinimli öğrencilerin yıl sonu sergisi takdir topladı

Malatya’da özel eğitim kurumlarında eğitim gören özel gereksinimli öğrencilerin, yıl boyunca yaptıkları resimler ve el sanatları sergilendi.

Ekleme: 10.05.2022 15:10:11 / Güncelleme: 10.05.2022 15:29:50 / Güncel / Malatya Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

“Engelliler Haftası” nedeniyle ildeki iki Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ile 8 özel eğitim okulunda eğitim gören öğrencilerin çalışmalarının yer aldığı yıl sonu sergisi için açılış programı düzenlendi.

2 gün sürecek sergiye, Vali Aydın Baruş, İl Milli Eğitim Müdürü Hatice Özdemir, kurum amirleri, okul idareci, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

 

Kurdele kesiminin ardından Vali Aydın Baruş ile beraberindekiler sergiyi gezerek, öğretmen ve öğrencilerden yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldılar.

Öğrenciler, Vali Baruş ile İl Milli Eğitim Müdürü Özdemir’e yaptıkları tablolardan birer tane hediye ettiler.

“Çocuklarımız normal diğer öğrenciler gibi yeteneklerini bu sergide ortaya koydular”

Malatya Valisi Aydın Baruş

Engelliler haftası münasebeti ile özel eğitim kurumlarında eğitim alan engelli çocukların hazırlamış oldukları el sanatları ve resimlerden oluşan sergiyi açmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirten Vali Aydın Baruş, “Çocuklarımız önlerinde hiçbir engel olamayacağını, normal diğer öğrenciler gibi yeteneklerini bu sergide ortaya koydular. Engelli kardeşlerimizin her türlü çalışmasında, çocuklarımızın her türlü çabasında biz onların ve ailelerimizin yanındayız. Onlar bu başarılı çalışmaları ile normal hayatın içerisinde her zaman yer alabileceklerini, bu toplumun başarılı birer fertleri olabileceklerini ispat diyorlar. Bu sergide emeği geçen tüm çocuklarımıza çok çok teşekkür ediyorum. Onlara yardımcı olan öğretmenlerimize, eğitim kadrolarımıza ve eğitimcilerimize çok çok teşekkür ediyorum. Bu serginin hem öğrencilerimiz için hem de Malatya’mız için hayırlı olmasını diliyorum. Bu sergiyi gezen herkes çocuklarımızın yeteneklerini takdir edecektir ve tüm Malatyalıları bu sergiyi gezmeye davet ediyorum” şeklinde konuştu. 

İl Milli Eğitim Müdürü Hatice Özdemir de sergide 8 özel okulun ile 2 rehabilitasyon merkezinin çalışmalarının olduğunu ve ‘engelli’ denilen özel eğitime ihtiyacı olan çocukların sene boyunca yapmış oldukları tüm el emeklerinin burada sergilendiğini belirtti.

“Biz onların farkındayız, yeter ki onlar da bizim farkımızda olsun”

Malatya  İl Milli Eğitim Müdürü Hatice Özdemir

Engelli çocukların ailelerinin büyük desteğe ihtiyaçlarının olduğunu ve bunun farkında olduklarını kaydeden Özdemir, “Biz onların farkındayız, yeter ki onlar da bizim farkımızda olsun. Çocuklarını okullarımıza hiç çekinmeden göndersinler ki çocuklarımızın topluma birey olarak kazandırılması için biz de onlara birazcık da olsa katkı da bulunalım. O yüzden diyoruz ki; haydi hep beraber, el ele gülümseyerek dünyayı gülümsetelim, çocuklarımızla birlikte olalım.” diye belirtti.

“Süs eşyalarından tutun, hayvan sembolleri, ebru sanatı, akla gelebilecek tüm sanatlarla ilgili emekleri var”

Özdemir, “Burada sergilenen çalışmalar tamamen öğrencilerimizin öğretmenler eşliğinde yaptığı çalışmalardır. Burada görme ve işitme engelli öğrencilerimizin yaptığı el emekleri ve resimler var. Görme engelli çocuklarımızın yapacakları resimlerin yerleri silikonlarla çevriliyor ve çocuklar parmak uçlarıyla o silikonları hissederek ona göre boyamasını yapabiliyorlar. Yine işitme engelli çocuklarımızın yaptıkları el sanatları ve çalışmalar var. Çocuklarımız seramik parçalarından ve atık malzemelerden çok güzel çalışmalar ortaya koymuşlar. Süs eşyalarından tutun hayvan sembolleri, ebru sanatı yani akla gelebilecek tüm sanatlarla ilgili emekleri var. Bu konuda emek veren tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum ve ellerine sağlık diyorum.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler