ABD: Tesettür kararını iptal etmesi için Afganistan'a baskı uygulayacağız

ABD, tesettürü zorunlu kılan kararını iptal etmesi için Afganistan İslam Emirliği yönetimine baskı uygulayacaklarını ifade etti.

Ekleme: 10.05.2022 12:47:06 / Güncelleme: 10.05.2022 12:47:06 / Dünya
Destek için 

ABD, tesettürü zorunlu kılan kararını iptal etmesi için Afganistan İslam Emirliği yönetimine baskı uygulayacaklarını ifade etti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price 9 Mayıs günü yaptığı basın açıklamasında, Afgan yönetiminin aldığı tesettür kararını değerlendirdi.

Price, söz konusu karar geri alınmazsa uygulamayı düşündükleri çeşitli adımlar olduğunu ve bu adımları atmaya hazırlandıklarını kaydetti.

Sözcü Ned Price, Afgan yönetiminin bu karardan geri adım atması için baskı uygulayacaklarını, bu konuyu müttefikleri ve ortaklarıyla da görüştüklerini belirtti.

Öte yandan ABD'nin Afganistan Özel Temsilcisi Tom West kararı "derin endişeyle karşıladığını" söylerken, ABD'nin Birleşmiş Milletler Temsilcisi Linda Thomas-Greenfield, kararın "vicdansız olduğunu" savundu.

Afganistan yönetiminden 'tesettür' kararnamesi

Afganistan İslam Emirliği yönetimi geçtiğimiz gün, ülkede tesettürü zorunlu hale getiren bir kararname yayınlamıştı.

Buna göre tesettürün, vücudun mahrem bölgelerini tamamen örtecek ve vücut hatlarını ortaya koymayacak bir şekilde olması gerektiği belirtilmişti.

Toplantıya katılan Afganistan yöneticileri, "İslami hükümleri uygulama konusunda uluslararası baskıya boyun eğmeyeceklerinin" altını çizmişti. -Mepa News