Bursa’da trafik eğitimi çocuklardan başlayacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından İçişleri Bakanlığı’nın talimatı ile hayata geçirilen Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda, trafik kurallarını temelden öğrenmek için çocuklara yönelik eğitim parkı projesi hayata geçirildi.

Ekleme: 10.05.2022 12:25:08 / Güncelleme: 10.05.2022 12:25:08 / Güncel / Bursa Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Nilüfer İlçesi Odunluk Mahallesi’nde Nilüfer Çayı kenarındaki 6065 metrekare alan üzerinde hayata geçirilen ve inşaat alanı 530 metrekare olan projede imalatlar tamamlandı.

İçişleri Bakanlığı’nın talimatı ve Bursa Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla hayata geçirilen proje, tamamen eğitim amaçlı olarak tasarlandı.

Yaklaşık 300 metre bisiklet yolu ve yürüyüş yolunun yer aldığı projede; 1 adet idari yönetim binası, 1 adet minyatür oto deposu, 126 kişi kapasiteli 1 adet kapalı tribün, 1 adet geçit tüneli ve 1 adet yaya üst geçidi bulunuyor.

Bursa Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, İl Emniyet Müdürlüğü’nün uhdesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle çocuklara trafik eğitiminin verileceği parkı inceledi.

Hasan Ali Yücel İlkokulu ve Yavuz Selim İlkokulu öğrencilerini temel trafik eğitimi aldıkları salonda ziyaret eden Vali Canbolat ve Başkan Aktaş, daha sonra pistte uygulamalı eğitim alan öğrencileri izledi.

“Bursa'nın ulaşımına yapılmış güzel bir yatırım”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Projeyi tamamlayıp, İl Emniyet Müdürlüğümüze teslim ettik. Burada polis arkadaşlarımızın nezaretinde çocuklarımız eğitime tabi tutuluyor. Geleceğimiz olan çocuklarımız bir yaya olarak da bir araç sürücüsü olarak da veya bir toplu taşıma kullanıcısı olarak da kural ve kaideleri iyi bilen, gerekli hassasiyeti gösteren bireyler olsun istiyoruz. Bursa trafiğine, Bursa'nın ulaşımına yapılmış güzel bir yatırım” dedi.

“Okulların tamamı gelecek”

Bursa Valisi Yakup Canbolat da “Bursa’mıza güzel bir çocuk trafik eğitim parkı kazandırdık. Bütün çocuklarımızın bilinçlendirilmesi, trafik konusunda eğitilmesi noktasında bu parkı kullanacağız. Bursa’mızın merkezinde, çocuklarımızın rahatlıkla ulaşabileceği, bütün okullarımızın rahatlıkla ulaşılabileceği bir lokasyonda. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, İl Emniyet Müdürlüğümüz işbirliği yapacak ve burayı birlikte işletecek.” diye konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler