Ümit Özdağ: “Mossad’a gitmedim ama Mossadçılarla görüşmüş olabilirim”

Irkçılığı ve yabancı düşmanlığını körükleyici söylemleriyle kamuoyunu meşgul eden, geçmişte ismi dolandırıcılık faaliyetlerine karışan Ümit Özdağ’ın 2020’de katıldığı bir programda kullandığı ‘istihbari faaliyetler’ için devlet ne diyor?

Ekleme: 10.05.2022 10:13:40 / Güncelleme: 10.05.2022 10:13:40 / Güncel
Destek için 

“Mossad’a gitmedim ama Mossadçılarla görüşmüş olabilirim.” Bu sözler 17 Aralık 2020’de Haber Global kanalında Jülide Ateş’in programına konuk olan Ümit Özdağ’a ait.

Suriye istihbaratına çalışan bir kişi ile de “tesadüfen” İstanbul’da karşılaştığını iddia eden Ümit Özdağ hakkında kaleme aldığı “Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ MOSSAD ajanı mı?” başlıklı yazısında Bülent Orakoğlu, “İçişleri Bakanı Soylu ne diyor “İstihbarat elemanı olduğu apaçık bellidir’’ Başka söze ne hacet!” diyerek Ümit Özdağ’ın kirli ve karanlık ilişkilerde olduğunu hatırlatıyor. 

Ümit Özdağ'ın istihbari faaliyetlerde bulunduğunu iddia ederken devletin ve MİT'in bundan haberi olduğunu iddia etmesi konusunda devlet ne düşünüyor merak ediliyor. Yabancı düşmanlığı üzerinden popülist söylemlere başvuran, ırkçı söylemler ile oy kazanmayı amaçlayan 'Özdağ'ın kirli ve karanlık ilişkileri mi var?' ile 'Hangi yetkiler ve yetkililer ile bu ilişkiler ne gibi amaçlarla kuruldu?' soruları akıllara geliyor. 

Ümit Özdağ 2020’de Jülide Ateş’in programına konuk olduğunda şöyle demişti:

“Şimdi bakın ben bir stratejik araştırma kuruluşunun başkanı olarak Rus istihbaratıyla da, Rus Genelkurmayı’yla da, Rus akademik çevreleri ile de, İran’la da, İran askeri istihbaratıyla da, Çinlilerle de, Amerikalılarla da, İsraillilerle de, Mısırlılarla da, hepsiyle görüştüm. Bunu görüştüğünüz zaman askerin asker olduğunu anlarsınız da istihbaratçının istihbaratçı olduğunu her zaman bilmezsiniz, tahmin edersiniz bazen ve evet İsrail’e gittiğimiz zaman, hiçbirine tek başıma gitmedim, hep kadro olarak gittik. Belirli bir düşünce kuruluşu görüşmesi çevresinde yani… Giderken yanımda Türkiye’nin eski hava kuvvetleri komutanı, kuvvet komutanları vardı, eski helikopter filoları komutanı vardı. Eski MGK genel sekreteri vardı. Yani tek başıma gidip turistik tatil yapmadım. Mescid-i Aksa’ya gittim, dua da ettim. Ama MOSSAD’a gidip MOSSAD ile görüşmedim. MOSSAD’cılarla görüşmüş olabilir miyim? Tabii görüşmüş olabilirim, toplantılara geliyorlar ve mesela askeri istihbaratın, İsrail askeri istihbaratının şefi tuğgeneral geldi bir brifing verdi. Brifingi dinledik, ama yanımda da Türk Dışişleri Bakanlığı'nın temsilcisi oturuyordu. Özetle Ümit Özdağ’ın yaptığı her şeyden Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bilgisi vardır.’’ Haksöz Haber

İlgili Haberler