AB Türkiye Delegasyonu Başkanından Rusya açıklaması

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, AB'nin Rusya'ya Ukrayna'ya karşı başlattığı savaşın ardından yaptırım kararları aldığını belirterek, "Rusya'nın Ukrayna'ya açtığı savaş, sadece Ukrayna'ya değil özgürlüklere karşı açılmış bir savaştır. Kendi kaderini tayin etmek isteyen, kendi egemenliğini elinden tutmaya çalışan bir ülkeye açılmış bir savaştır. Bu yüzden hepimiz Ukrayna'nın yanında durmalıyız." dedi.

Ekleme: 09.05.2022 21:09:25 / Güncelleme: 09.05.2022 21:09:25 / Dünya
Destek için 

Meyer-Landrut, Ankara'daki CerModern Sanat Galerisi'nde "Avrupa Günü" dolayısıyla basın toplantısı düzenledi.

Kovid-19 salgınının başlangıcından bu yana ilk yüz yüze Avrupa Günü kutlaması yapıldığını vurgulayan Meyer-Landrut, bu kapsamda Ankara ve İstanbul'un yanı sıra 19 şehirde etkinlikler düzenleneceğini söyledi.

Eski Fransız Başbakanı Robert Schuman'ın Dışişleri Bakanlığı sırasında Avrupa'da çelik ve kömür üretimini entegre etmek için ortaya attığı teklifin bugünün Avrupa Birliği'ni oluşturduğuna işaret eden Meyer-Landrut, "Bu adım, Avrupa'da savaşın (İkinci Dünya Savaşı) ardından Avrupa entegrasyonu için atılmış önemli bir adımdı." ifadesini kullandı.

- "Savaş sadece Ukrayna'ya değil özgürlüklere açılmıştır"

Basın toplantısına katılan gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Meyer-Landrut, bu yılın gençlere adandığını belirterek, "Gençler, her yerde ülkelerin umudu ve geleceğidir. Avrupa entegrasyonu da gençleri daha fazla dahil etmemiz gerektiğini düşündüğümüz bir proje." değerlendirmesinde bulundu.

AB'nin Rusya'nın Ukrayna'ya karşı saldırılarını kınadığını hatırlatan Meyer-Landrut, Ukrayna'ya her türlü desteğin verilmesi ve Rusya'ya yaptırımlar uygulanması olmak üzere 2 tür tedbirin alındığını anlattı.

Bu adımların, Rusya'nın savaş çabalarını azaltmak için atıldığını ifade eden Meyer-Landrut, "Rusya'nın Ukrayna'ya açtığı savaş, sadece Ukrayna'ya değil özgürlüklere karşı açılmış bir savaştır. Kendi kaderini tayin etmek isteyen, kendi egemenliğini elinde tutmaya çalışan bir ülkeye açılmış bir savaştır. Bu yüzden hepimiz Ukrayna'nın yanında durmalıyız." diye konuştu.