Evlat nöbetini sürdüren anne Çiftçi: Allah bu zulmü HDP/PKK'nın yanına bırakmasın

HDP/PKK tarafından çocukları kandırılarak dağa götürüldüğü gerekçesiyle HDP Diyarbakır İl Binasının önünde evlat mücadelesi veren aileler, eylemlerine 980'inci gününde de devam ediyor.

Ekleme: 09.05.2022 16:14:00 / Güncelleme: 09.05.2022 16:14:00 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Çocukları PKK tarafından kandırılarak dağa götürüldüğü gerekçesiyle HDP Diyarbakır İl Binası önünde evlat nöbeti tutan aileler, 980'inci gününde de bekleyişlerini sürdürüyor.

Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinden katılım sağlayan oğlu Rojhat Çiftçi için HDP binasının önüne gelen anne Necibe Çiftçi, oğlunun HDP tarafından kandırılarak dağa götürüldüğünü söyledi.

Anne Çiftçi, bir diğer oğlu Sami Çiftçi'nin ise PKK tarafından bir gece evlerinin etrafının sarılarak 22 Temmuz 2017 yılında katledildiğini belirtti.

Hakkâri'den gelip evlat nöbeti tutan ailelerden Necibe Çiftçi, "HDP/PKK tarafından çocuklarımız dağa götürüldü. HDP binasının önünde yaklaşık üç yıldır evlat nöbetindeyiz. Rojhat oğlumu 2015 yılında HDP oğlumu PKK'ya teslim ederek dağa götürdüler. Diğer oğlum Sami Çiftçi ise de kardeşinin peşinden dolaştığı için bir gece PKK gurubu köydeki evimizin etrafını sararak 22 Temmuz 2017 yılında oğlumu evden alıp bir ağıra götürülerek, eli ve kolu bağlı bir şekilde infaz ettiler, 4 çocuk babasıydı. Ben burada iki evlat acısını çekiyorum. Bir evladım dağda mahsur ben burada, diğer oğlum mezarda. Evim dağıldı, yetimlerim sokaklara döştü. Allah bu zulmü HDP/PKK'nın yanında bırakmasın inşallah, biz onları Allah'a havale ediyoruz. Allah'ın izniyle oğluma kavuşacağım." şeklinde konuştu.

Son olarak oğluna da seslenen anne Çiftçi, "Rojhat oğlum ben 3 yıldır senin nöbetini tutuyorum. Yeter artık oradan kendini çek gel! Sen onlara lazım değilsin, kardeşini öldürmüşler. Askeri, polisi ve peşmergeyi görürsen onlara teslim ol! Bu zulmü bize çektiriyorsun, 8 yıldır gitmişsin sana hasretiz. Ne bayramımız ne de seyranımız var. Evimize gidemiyoruz, çocuklarımıza da bakamıyoruz geri dön!" ifadelerini kullandı. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar