HÜDA PAR, evleri yıkılma tehlikesi altında olan aileyi ziyaret etti

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, beraberindeki heyetle birlikte basında da gündeme gelen "çökme tehlikesi bulunan derme çatma tek katlı kerpiç evde yaşayan 6 nüfuslu Başarır ailesi"ni ziyaret ederek destek açıklamasında bulundu.

Ekleme: 09.05.2022 15:50:12 / Güncelleme: 09.05.2022 15:51:16 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

İl Başkanı Şahin, HÜDA PAR Batman Kadın Kolları Başkanı Şenay Coşkun ve kadın kolları üyeleri ile mahalle temsilcilerinden oluşan bir heyetle Başarır ailesini ziyaret etti. HÜDA PAR heyeti, evin durumu hakkında evin reisi Mehmet Metin Başarır'dan bilgi aldı.

 

HÜDA PAR heyetine evi gezdiren Başarır, zor şartlar altında hayatlarını sürdürdüklerini söyledi. Evlerinin yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu ifade eden Başarır, imkanları olmadığı için evlerinin onarımını yapamadıklarını kaydetti.

Yaptıkları ziyaretin ardından konuşan HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, Batman Valiliği başta olmak üzere yetkililere Başarır ailesine destek çağrısında bulundu.

Başarır ailesinin evlerinin oturulacak durumda olmadığını vurgulayan Şahin, en ufak bir sarsıntıda evin yıkılabileceğini dile getirdi.

"Ev, ev olmaktan çıkmış"

Henüz kötü bir durumla karşılaşmadan ailenin evlerinin yeniden inşa edilmesi gerektiğini ifade eden Şahin, "Gerek basınımızdan gerekse de mahalle temsilcilerimizden, Metin Başarır kardeşimizin evinin çok kötü olduğu bilgisini aldık. Bugün bu kardeşimizin evini ziyaret ettik. Burada yaptığımız müşahedede de gerçekten ev, ev olmaktan çıkmış. Evin yarısı kerpiç diğer yarısı ise betondandır. Allah muhafaza en ufak bir sarsıntıda ev başlarına yıkılacak duruma gelmiş." dedi.

"Kardeşimiz küçük el arabası üzerinde yeşillik satarak geçimini sağlamaya çalışıyor"

Evin çok riskli durumda olduğuna dikkat çeken Şahin, "Bu evde 6 nüfus yaşıyor. Metin kardeşimiz küçük bir el arabası üzerinde yeşillik satarak geçimini sağlamaya çalışıyor. Bu şatlar altında çocuklarını da okutmaya çalışıyor. Hanımı da bu şartlarda ona destek veriyor. Kadın kollarımız da bizimle gelerek evin durumuna şahitlik ettiler." diye konuştu.

"Bu gibi durumlar için bir fon ayrılmalı"

Evin çatlakla dolu olduğunu, döküldüğünü vurgulayan Şahin, yetkililere çağrıda bulunarak şunları söyledi:

"Evin banyosu yok. Mutfak ile banyo bir arada. Ev adeta 50 yıl önceki bir ev durumundadır. Buna benzer evlerimiz, ailelerimiz de var. Batman Valisinden, yetkililerinden talebimiz bir an önce bu kardeşimize el uzatsınlar. Bu evi yıkıp onurlu bir hayat sürecek şekilde bu evi yeniden yapsınlar. Bu kardeşlerimiz de insanca yaşamayı hak ediyor. Batman’daki yöneticiler bu gibi durumlar için bir fon ayırmalıdırlar. Gerek evlerin yenilenmesinde gerekse de gençlerimizin evliliklerinde, eğitiminde bu fondan pay ayırmak gerekiyor." (İLKHA)













Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar