Furkan Vakfı'nın kurucusu Alparslan Kuytul gözaltına alındı!

Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul'un gözaltına alındığı öğrenildi. Kuytul'un eşi Semra Kuytul gözaltı haberini Twitter'dan duyurdu.

Ekleme: 09.05.2022 09:30:18 / Güncelleme: 09.05.2022 09:30:18 / Güncel
Destek için 

Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul'un gözaltına alındığı öğrenildi. Kuytul'un eşi Semra Kuytul gözaltı haberini Twitter'dan duyurdu.

Eşi Twitter’dan duyurdu!

Kuytul paylaşımında, "Alparslan Hocamı gözaltına aldılar. Adliyeye gidiyoruz" ifadelerine yer verdi.

Furkan Vakfı'nın Twitter hesabından yapılan paylaşımda ise "Alparslan Kuytul Hocaefendi, ifadesi alınmak üzere sabahın erken saatlerinde polis ekipleri tarafından gözaltına alındı" ifadelerine yer verildi.

Adana’da Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfına yönelik soruşturma kapsamında 21 yıla kadar hapis cezası istenen Alparslan Kuytul 2019 yılının Aralık ayında tahliye edilmişti.

Hapis cezası istemiyle dava açılmıştı!

Alparslan Kuytul'un da aralarında yer aldığı 45 sanık hakkında, “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek”, “özel belgede sahtecilik”, “dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık”, “kamu kurum ve kuruluşları ve benzeri tüzel kişiliklerin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık” ve “mal varlığı değerlerinin gayrimeşru kaynağını gizlemek” suçlarından 3 yıldan 21 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.