HÜDA PAR'dan yıkım kararı alınan pazar esnafına ziyaret

HÜDA PAR Eskişehir İl Başkanvekili Maşallah Yıldırım, beraberindeki heyetle birlikte depreme dayanıksız olduğu nedeniyle yıkım kararı alınan tarihi Kurtuluş Kapalı Pazarı esnafını ziyaret etti.

Ekleme: 08.05.2022 17:09:45 / Güncelleme: 08.05.2022 17:11:32 / Güncel / Eskişehir Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Esnafın sorunlarını dinleyen Yıldırım, kendilerine bir yer tahsis edilmeden yıkım kararının alınmış olması ve bilgi verilmemesi dolayısıyla söz konusu esnafın mağduriyet yaşadığını aktardı.

Eskişehir'de bulunan tarihi Kurtuluş Pazarı'nda yapılan "Riskli Bina Tespit Analizi" neticesinde düzenlenen rapor ile binanın mevcut haliyle kullanımının uygun olmadığı tespit edildi. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından asılan ilanda binanın depreme dayanıksız olduğu belirtildi.

Alınan karar gereği, yıkım işleminin 9 Mayıs tarihinde başlanacağının açıklanması üzerine pazarcı esnafı kendilerine yeterli bilgi verilmediğini ve yeni tahsis edilen yerlerin yetersiz olacağını savundu.

 

Sebze ve meyve satan esnafın açık pazarlara yönlendirildiğini, ancak et ve balık satanlara ise hiçbir yer tahsis edilmediğini savunan esnaf, net bir bilgi olmamasından şikâyetçi olduklarını dile getirdi.

HÜDA PAR Eskişehir İl Başkanvekili Maşallah Yıldırım, 9 Mayıs'ta boşaltılacak tarihi pazarın esnafını ziyaret ederek mağduriyet yaşadığını belirten esnafla görüştü. Pazarcı esnafı, Yıldırım ve heyetine ziyaretlerinden dolayısıyla teşekkür etti.

Esnaf ziyareti sonrası konuşan Yıldırım, pazarın yıkımına karşı olmadıklarını ancak esnafın da mağdur edilmemesi gerektiğini söyledi.

"Bu kadar büyük bir ekonomik kriz olmasına rağmen esnaf haftanın iki günü çalışarak çoluk çocuğunun rızkını nasıl temin edecek?"

Belediye tarafından hakkında yıkım kararı çıkarılan Tarihi Kurtuluş Pazarı hakkında birinci ağızdan bilgi almak için pazarı esnafıyla görüştüklerini belirten Yıldırım; esnafın şu anda ciddi anlamda bir mağduriyetle karşı karşıya kaldığını belirtti.

Yıkımla birlikte mağdur olacak kesimin sadece esnaf olmadığının altını çizen Yıldırım, aynı zamanda vatandaşların da mağdur olacağını söyledi.

Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Burası haftanın 7 günü açıktı; halkımız da istediği saatte gelerek alışverişini yapıp evine dönebiliyordu. Şimdi belediye tarafından, sadece haftanın 2 günü açık olan; halk ağzıyla 'sokak pazarı' dediğimiz yerlerde esnafa yer tahsis edilmiştir. Esnafın yakındığı en büyük sorunlardan biri de budur. Bu kadar büyük bir ekonomik kriz olmasına rağmen esnaf haftanın iki günü çalışarak çoluk çocuğunun rızkını nasıl temin edecek? İnsanlar haftanın 7 günü çalışmasına rağmen çocuklarının rızkını temin etmekte zorlanırken bu iki günde nasıl temin edecek? Bunları dile getirmekle birlikte buranın yakılmasına karşı değiliz. Yıkılsın ama yıkılırken esnafa ve vatandaşa gereken kolaylıklar da sağlansın." dedi.  (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler