İmamoğlu o sözleri için özür diledi! İncinmiş...

Katıldığı programda konuşan Ekrem İmamoğlu, yandaşlarının kendisini sert eleştirmelerine adeta meydan okumuştu ama meydan okuması fazla uzun sürmedi elinde patladı ve bugün özür diledi.

Ekleme: 07.05.2022 13:34:49 / Güncelleme: 07.05.2022 15:01:22 / Güncel
Destek için 

Mehmet Bozdaş - Doğruhaber

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, kendisini Karadeniz turu yaptığı esnada özellikle gazeteci Nagehan Alçı ile çektirdiği fotoğraf nedeniyle eleştirenlere sert yanıt vermişti.

İmamoğlu'nun Karadeniz turuna katılan gazeteciler arasında Nagehan Alçı'nın da yer alması muhalefette büyük rahatsızlığa neden oldu.

Ekrem İmamoğlu'na yandaşlığıyla bilinen Fazıl Say, Atilla Taş, Levent Üzümcü ve Şahan Gökbakar gibi isimler duruma isyan etti.

Tepkiler devam ederken İBB Basın Sözcüsü Murat Ongun, tartışmaların 200-300 kişi arasında devam ettiğini bunları önemsemediklerini söyledimişti.

Ongun'un sözleri tartışmaları iyice alevlendirdi.

Ancak Ekrem İmamoğlu'nun son açıklaması bardağı taşıran son damla olmuştu.

Katıldığı programda konuşan Ekrem İmamoğlu, kendisini eleştirenlere adeta meydan okumuştu. ama meydan okuması fazla uzun sürmedi. Meydan okuması elinde patladı ve bugün özür diledi. 

 İmamoğlu, "Bir fotoğrafla yok sayılan, oy vermem, şunu yapmam denilen bir kişi durumuna düşürülürse insanın canı yanıyor" dedi.

Daha önce İmamoğlu'na destek veren Şahan Gökbakar, Atilla Taş, Fazıl Say ve Athena Gökhan gibi isimleri topa tutan İmamoğlu, konuşma esnasında parmağını sallayarak, "Bir fotoğraf üzerinden kurban etmeye çalışan insanlar olabilir, benimle aynı şeyi düşündüğünü, aynı şeyleri inandığını söyleyen ne yazık ki anlık hırslarına yenilmiş insanlar olabilir ya da bir takımın renkleri üzerinden ayrıştırma gayreti içinde olanlar olabilir. Başkalarının değirmenine su taşıdıklarının farkında olmayanlar da olabilir bunun içerisinde, farkında olup yapanlar da olabilir. Ama bu kardeşiniz için vız gelir tırıs gider. Hiç umurumda değil" demişti.

İMAMOĞLU GELEN TEPKİLER SONRASI ÖZÜR DİLEDİ

İBB'nin çifçiye fide desteği verdiği bir etkinlikte konuşan İamamoğlu, "Ben çiftçi çocuğuyum, benden kibir doğmaz. Bu açıklamaları yapan arkadaşlardan, sadece ve sadece dün bir konuşmada kullandığım 'vız gelir tırıs gider' sözlerimden dolayı özür diliyorum. Ben dostluklarımı, yıllardır beraber olduğum arkadaşlarımı bir fotoğrafla terk edilsin diye edinmedim. Bu dostlukları bir fotoğrafla düşmanlığa çevirmek gibi bir niyetle yola çıkmadığım gibi hayatımda kimseyi de düşman niyetine koymadım, koymayacağım. Bir fotoğrafla linç edilen, yok sayılan, tabiri caizse kaptanlığını yaptığım gemiden inilen, artık yok sayılan, oy vermem denilen bir kişi durumuna düşürülürse, insanın kalbi kırılıyor, canı yanıyor, birkaç cümle yanlış laf kurabiliyorum. O yanlış kurduğum laflar için özür diliyorum, altını çizeyim" dedi.

"Akıllı olalım" sözlerine de şu cümleler açıklık getirdi:

"AKILLI OLALIM" CÜMLESİNE AÇIKLIK GETİRDİ

"Akıllı olalım dememin altında yatan da gerçek akıldır. Ayar veren akıllı olalım kavramı değildir. "Akıl hepimize lazım insanın ben aklını başından alan durumlar olabilir ama bunları da tedavi etmekle yükümlüyüz. Ben bir toplumun temsilcisiyim. Şu saniye itibariyle benim gündemim şuradaki milyonlarca fidedir. Bu konu benim nezdimde kapanmıştır. Benim yol arkadaşlarım kurumumu temsil eden hiç kimse bu konuyla ilgili tek bir cümle etmeyecek, edemez, tek muhatabı benim.  O bana eleştiri yapanları davet edeceğim ortamda onları uygarca dinleyeceğim."

Etiketler:
İlgili Haberler