Öger: İhmal edilen çocuklar illegal yapıların hedefinde

Madde bağımlılığı ile mücadele çalışmaları yürüten Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği, bağımlılıkla mücadele noktasında ailelerin duyarlı olması gerektiğini belirterek önemli uyarılarda bulundu.

Ekleme: 06.05.2022 18:05:12 / Güncelleme: 06.05.2022 18:07:32 / Güncel
Destek için 

Uyuşturucu madde satışlarının terör örgütlerinin gelir kaynağı olduğunu ve bu vesileyle aileler tarafından ihmal edilen veya soyutlanan çocukların bir şekilde illegal yapıların hedefi haline geldiğini ifade eden Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Başkanı Yahya Öger, madde bağımlısı haline gelmiş çocukların tedavisinde ailenin önemli role sahip olduğunu söyledi.

Bağımlılık toplumun kaderi olmadığı gibi madde satışının da ticari bir kazanç kapısı olarak görülmemesi gerektiğinin altını çizen Öger, "Madde satışı noktasından ortalıkta cirit atan onlarca terör örgütü var. Bağımlı birey terör örgütlerinin hedefindedir ve yarın bu çocukların nerde kime karşı dikleneceğini kestiremeyiz. Bağımlılığı önleme noktasında herkese iş düştüğünü ancak en büyük görevin ailede olduğunun bilinmesinde fayda vardır. Dışlanan ve ötekileştirilen bireylerin maddeye bulaşma hikayesinde büyük fatura önce aileye sonra topluma çıkıyor." dedi.

"Bağımlılık, toplumsal bir yara ve aileyi çökerten handikaptır"

Ailelerin "kimse bilmesin, duymasın, benim çocuğum yapmaz ya da yapıyorsa da zararı kendisinedir" mantığından kurtulması gerektiğine vurgu yapan Öger, "Ailenin ihmalkarlıklarından faturanın öğretmenlere ya da kamuda görev yapana çıkarılması kabul edilemez. Ailedeki iletişim kopukluğu tedavi etme noktasında da maalesef elimizi güçsüzleştiriyor." ifadelerini kullandı.

Bağımlılıklarla mücadele noktasında ailenin farkındalık çalışmalarına dahil olması gerektiğini söyleyen Öger, "Önleyici tedavi noktasında ailenin rolünün önemi bilinmelidir. Bağımlı bireylerin kamuya verdiği zarar; tarihi ve kültürel alanlarda yapmış olduğu tahribat olumlu karşılanmamalı, parasal anlamda bir getirisi varsa sergilemiş olduğu olumsuz davranışlar görmemezlikten gelinmemelidir. Bilinmelidir ki bağımlılık bireysel bir hastalık olmakla beraber toplumsal bir yara, aileyi çökerten bir handikaptır." şeklinde konuştu.

Bağımlılığa bulaşmış birey ailelerinin sosyal destek almalarının önemli olduğuna vurgu yapan Öger, "Bağımlı birey ailesi ile hastane ve kolluk kuvvetleri arasında ciddi bir iletişim bağı kurulmalıdır. Bugün görmemezlikten gelinen bağımlılık iletinin faturası yarın çok ağır olacaktır." diye belirtti. (İLKHA)