Mağdur aile kendilerine uzanacak yardım eli bekliyor

Adana’da harabe bir evde yaşam mücadelesi veren anne-oğul, yağışlı geçen günlerle birlikte oturulamaz hale gelen evden çıkmak zorunda kalan aile, Umut Kervanı aracılığıyla hayırseverlerden yardım istedi.

Ekleme: 06.05.2022 10:50:10 / Güncelleme: 06.05.2022 10:58:17 / Güncel / Adana Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Adana’nın Yüreğir İlçesi Yamaçlı mahallesinde, yıkılmaya yüz tutmuş evde oturan ve her ikisinde de sağlık sorunu olan anne-oğul, içeri sızan yağmur sularıyla kullanılmaz hale gelen evden çıkmak zorunda kaldılar.

Yağışlı havalarda evin içerisinde halıları topladığını ve kurutup yine serdiğini söyleyen Nadile Ürey, “Günler, zamanlar hep böyle geçti. Rahatsız olduğum için çocukta hasta olduğu çalışamıyoruz. Bu yüzden çok zorluklar yaşadım. Bu sefer de biraz daha idare ederiz diye düşündüm. Fakat ev en son bu hale geldi. Hızlıca 2-3 gün içerisinde evi boşalttım. Şu an evim yok, her bir eşyam bir yerde. Yani ne yapacağım, nasıl edeceğim bilemiyorum. Her gün gelip şurada bakıp bakıp gidiyorum. Allah herkesten razı olsun. Hep beraber yani herkes bana bir el uzatmış. Allah razı olsun, daha ne isteyebilirim ki. Yani bir an önce iyi olur, iyi olabilir mi? içine girebilir miyim? oturabilir miyim? diye düşünüyorum. Allah razı olsun.” diye konuştu.

 

“Ablamızın, içinde rahat olabileceği bir ev yapılması lazım”

Evi ve aileyi ziyaret eden Umut Kervanı Adana Başkanı Abidin Serin, “Nadile ablanın evinden hocamız önderlik etti bu konudan haberdar olduk. Biz de evin son durumunu görmek üzere buraya geldik. Tabi bu evin yıkılması lazım. Yani şu an bir enkaz var burada. Burası yıkılacak ve yerine ablamızın, içinde rahat olabileceği bir ev yapılması lazım. Tabi bunu kendi imkanlarımızla yapmamız mümkün değil. Burada bizi izleyen hayır severlerden destek bekliyoruz. Bu da sadaka-i cariye yerine geçer. Bu ev durduğu müddetçe onlar sevaplarını alacak. Hayırseverlerin el uzatmalarını bekliyoruz. İnşallah hep birlikte, yeni bir eve kavuşturmayı diliyoruz.” dedi. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar