Dargeçit Umut Kervanı Ramazan ayı faaliyetlerini açıkladı

Dargeçit Umut Kervanı, Ramazan ayında 872 kişi veya aileye 162 bin 300 TL değerinde yardım ulaştırdıklarını açıkladı.

Ekleme: 05.05.2022 13:10:01 / Güncelleme: 05.05.2022 13:11:16 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Dargeçit Umut Kervanı, Ramazan ayında yapmış oldukları yardımları, düzenlenen basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurdu.

Buna göre Dargeçit Umut Kervanı, Ramazan ayında 872 kişi veya aileye 162 bin 300 TL değerinde yardım ulaştırdı.

Dargeçit Umut Kervanı Temsilciliğinde yapılan basın açıklamasını, İlçe Temsilcisi Kadri Şengül okudu.

 

"Umut Ayı Ramazan" sloganıyla başlattıkları yardım çalışmaları kapsamında çok sayıda ihtiyaç sahibine ulaştıklarını belirten Şengül, Ramazan ayının başlamasıyla başlattıkları yardım faaliyetleriyle ihtiyaç sahiplerine umut olmaya çalıştıklarını söyledi.

Şengül, "Her yıl olduğu gibi bu Ramazan'da da ilçe merkezi ve kırsal mahallelerinde gönüllü ve üyelerimizin fedakârlıkları ile ilçemizin dört bir tarafına yardımlarımızı ulaştırarak muhtaçlara umut olduk. 'Umut Ayı Ramazan' sloganıyla başlattığımız yardım çalışmaları kapsamında gıda kolisi, yetim ve muhtaçlara bayramlık, yetim çocukları ve ailelerine iftar, bayram harçlığı gibi faaliyetlerle yardımlarımızı ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık." dedi.

Ramazan bayramı gelmeden önce başlattıkları yardım faaliyetleriyle ihtiyaç sahiplerine bir nebze de olsa umut olmaya çalıştıklarını ifade eden Şengül, "Hayırseverlerden gelen bağışları ulaştırılması gereken yerlere titizlikle ulaştırdık. Umut Kervanı olarak, Ramazan ayı çalışmalarımız kapsamında ilçemizin dört bir tarafında ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin Ramazan sevincine ortak olmak için sofralarına sıcak aş, gıda kolisi, iftar sofraları, hüzünlü yetimlerimize ve muhtaç çocuklarımıza bayramlık elbise gibi yardımları ulaştırdık." diye konuştu.

Dargeçit Umut Kervanı Temsilcisi Kadri Şengül

Şengül, "Bu kapsamda; Ramazan ayı içerisinde Dargeçit ilçe merkezi ve kırsal mahallelerinde çeşitli kalemlerde ayni ve nakdi olarak 872 kişi veya aileye toplamda 162 bin 300 TL değerinde yardım ulaştırdık. Dargeçit’in her bölgesinde yetimlerin ve ihtiyaç sahiplerinin umudu olduk. Bu mübarek Ramazan ayı içerisinde, Dargeçit’te toplam 405 aileye 101 bin 250 TL değerinde gıda kolisi, 63 yetime 15 bin TL değerinde giyim, 20 kişiye 2 bin TL değerinde ayakkabı yardımı, 15 Ramazan Dünya Yetimler Günü münasebetiyle yetim ve ailelerine yönelik 200 kişilik 8 bin TL değerinde iftar yemeği, 10 aileye 2 bin 300 TL kırmızı et yardımı, 100 bayan kardeşimize 30 bin TL değerinde ferace yardımı ve 75 yetim ve muhtaç öğrenciye 3 bin 750 TL bayram harçlığı yardımını ulaştırdık." diye belirtti.

Yapılan yardımlara vesile olan hayırseverlere de teşekkür eden Şengül, son olarak şunları söyledi:

"Tüm bu hayırlara vesile olan asıl kahramanlar hayırseverlerimizdirler.  Onların yaptıkları hayırlarını ve yardımlarını muhtaçlara ulaştırdık. Kimi hayırseverlerimiz ile tespit ettiğimiz muhtaçlara birebir giderek ihtiyaçlarını gidermekle yetimlerin başını okşamakla yüzlerindeki tebessümlerine şahit olduk.  Rabbim yaptıkları hayırlarına karşılık kendilerine kat kat ecirler versin. Bununla beraber yardımların ulaştırılması konusunda fedakârlık yapıp gece gündüz demeden gayret eden tüm erkek ve bayan üye ve gönüllülerimize teşekkür ederiz. Rabbimiz kendilerinden razı olsun ve katında kendilerini mükâfatlandırsın." (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler