Enes Hakkani: Kız çocuklarına yönelik eğitim veren okulların sayısı artacak

Afganistan İslam Emirliği Siyasi Ofis üyesi Enes Hakkani, kız çocuklarının eğitiminin Afganların ortak talebi olduğunu ve yakında Afganistan'da kız çocuklarına yönelik eğitim verin altıncı okulun açılacağını söyledi.

Ekleme: 04.05.2022 18:05:09 / Güncelleme: 04.05.2022 18:33:27 / Güncel
Destek için 

Host'ta gençlik ve sivil aktivistlerin bir toplantısında konuşan Enes Hakkani, din âlimlerinin, kızların İslam ve Afgan kültürü ışığında eğitilmesini talep ettiğini söyledi.

Hakkani yaptığı açıklamada, "Hiç kimse meşru bir çalışmanın İslami sistem tarafından durdurulacağını veya vatandaşlarına hizmet etmek için okuyan kadınların ve kızların okumasına izin verilmeyeceğini düşünmemelidir" ifadelerine yer verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın daha önce kız okullarının kapatılmasından bahsetmediğini, ayrıca kız çocuklarının yurt dışından aldığı eğitim konusu ile ilgili sorunun da yakın gelecekte çözüleceğini belirtti.

Hakkani ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada, herhangi bir yabancı ülkenin veya yetkililerin kız okullarıyla ilgili emir ve baskılarını kabul etmeyeceğini söylediğini hatırlattı.

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte, kız okulları altıncı sınıfa kadar eğitim verebiliyor.  7. sınıfın üzerindeki kız okulları ise bugüne kadar ertelenmiş durumda. (İLKHA)