Alimler Şevval orucunun faziletine dikkat çekti

​Ramazan ayının bitimiyle birlikte Şevval ayında 6 tutulan orucun faziletine dikkat çeken İTTİHADUL ULEMA Üyesi Molla Sahap Korkutata, bu tür ibadetlere büyük önem verilmesi gerektiğini belirtti.

Ekleme: 04.05.2022 15:10:11 / Güncelleme: 04.05.2022 18:33:47 / Güncel / Bingöl Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Altı oruçlar da denilen 6 günlük Şevval orucu, Ramazan Bayramı'nın hemen ardından Müslümanlar tarafından eda ediliyor.

İTTİHADUL ULEMA Üyesi Molla Sahap Korkutata, İLKHA'ya yaptığı açıklamada Şevval orucunu faziletini anlattı

İbadetlerin meşakkati kadar sevabının da fazla olduğunu belirten Korkutata, Hazreti Muhammed'in Şevval orucu hakkında, “Kim ki imanla ihtisapla Ramazan ayını tutar, ardından altı gün şevval orucunu tutarsa o yılın tamamında oruçludur." buyurduğunu hatırlattı.

Şevval orucunun küçümsenmemesi gerektiğini vurgulayan Korkutata, "Allah, Kur'an-ı Kerim'de 'Kim ortaya bir iyilik koyarsa ona on katı verilir; ortaya bir kötülük koyan ise ancak misliyle cezalandırılır; onlara haksızlık yapılmaz.' diye buyuruyor. Matematiksel olarak baktığımızda Ramazan ayı 30 gündür. Her günü on ile çarpıldığına 300 gün yapar, Şevval'in 6 gününün de 10 katı 60 yapar ki bu da 360 güne yani bir yıla tekabül eder. Böylece hadiste de belirtildiği gibi bir yılın tamamını oruçlu geçirmiş gibi oluruz." dedi.

Korkutata, "İbadetleri küçümsememek lazım. Zamanların değerini bilmek lazım. Hem günahtan sakınmamız lazım hem de ibadetlere karşı çok iştiyaklı olmamız lazım. Böylece Allah dünya huzur ahirette de saadet verir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

 



Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar