HÜDA PAR Midyat ilçe Başkanlığından bayramlaşma programı

HÜDA PAR Midyat ilçe Başkanlığı, Ramazan Bayramı münasebetiyle düzenlediği programla üye ve gönüllüleriyle bayramlaştı.

Ekleme: 04.05.2022 00:09:36 / Güncelleme: 04.05.2022 00:27:55 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

İlçe Başkanlığı binasında düzenlenen programda bir konuşma yapan HÜDA PAR Midyat ilçe Başkanı İsa Altunkaynak, Ramazan ayı ve bayramın Müslümanlar açısından önemine dikkat çekerek, Aksa’da yaşanan zulümlerin kabul edilemez olduğunu söyledi.

“Bayramlar birlik ve beraberliğin sembolleridir”

Altunkaynak, “Mübarek Ramazan ayından sonra bizleri İslam’ın önemli şiarlarından olan bir Ramazan Bayramında tekrar bir araya getiren Allah’a şükürler olsun. Bayramlar umuttur, özlemdir, yarınlara niyettir. Niyetlerin halis olması ve istikamet üzere olabilmemiz için, Rabbim bizlere güç ve kuvvet versin ve bizleri istikametten ayırmasın. Bayramlar, gerçekten birlik ve beraberliğin sembolize edildiği, vahdet ve kardeşliğin doruk noktalara ulaştığı günlerdir.” dedi.

“Zalim ve müstekbirler güçlerini dağınıklığımızdan almaktadırlar”

Bu yıl da her zaman olduğu gibi buruk bir bayram yaşadıklarını ifade eden Altunkaynak, “Filistin’de kardeşlerimiz, Mescid-i Aksa'da ibadet halinde iken üçü çocuk olmak üzere 18 kardeşimiz şehid olurken ve yüzlercesi yaralanmıştır. Ve dünyanın dört bir yanındaki Müslümanların gözü önünde bu vahşet işlenmiştir. Zalim ve müstekbirler bunları bizlere reva görürken, aslında bizim küçük hesaplar peşinde olmamız, dünyevi hesapları ön plana çıkarmamız, birlik ve beraberlikten uzak bir anlayış sergilediğimizden dolayı bizlere bunları reva görmektedirler. Ne zaman ki birlik ve beraberlik şeklinde hareket edersek bunlar asla bizlere bu vahşeti yaşatamayacaklardır. Onlar güçlerini dağınıklığımızdan almaktadırlar. Allah-ü Teâla,  Allah’ın ipine sımsıkı sarılın ve dağılmayın derken, bizler küçük hesaplar peşinde koşmakta ve maalesef onlara yem olmaktayız. Siyasi, iktisadi ve ekonomik yönden güçlenmek zorundayız.” ifadelerini kullandı.

Ümmetin birlik olması için çaba sarf etmeliyiz diyen Altunkaynak son olarak şunları söyledi:

“Dolayısıyla her alanda, her platformda, Yüce Allah’ın öğretmiş olduğu aziz öğretilerini ön plana çıkarmak suretiyle, muhabbet ve birlik içerisinde onların oyunlarını bozmanın çabası içerisinde olmalıyız. Bu vesileyle siz değerli kardeşlerimin mübarek Ramazan ayını tebrik ederken, daha nice huzurlu  ve barış dolu bayramlarda kavuşturması için Allah’tan bizlere gerekli güç ve kuvveti vermesini niyaz ediyoruz. ”

Konuşmanın ardından konuklara tatlı ve şeker ikramı yapıldı. Daha sonra parti binası önünde salâvatlar eşliğinde musafaha yapılarak bayramlaşma gerçekleştirildi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler