Bakan Akar: Yunanistan inatla provokatif eylemlerini sürdürüyor

​Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye’nin iyi komşuluk, uluslararası ilişkiler ve diyalogdan yana tavrına karşı Yunanistan’ın Ege ve Akdeniz’de inatla provokatif eylem ve söylemlerini sürdürdüğünü belirtti.

Ekleme: 02.05.2022 15:50:14 / Güncelleme: 02.05.2022 15:56:53 / Güncel / Şanlıurfa Haberleri
Destek için 

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ramazanın son iftarının ardından TSK Komuta Kademesi ile Şanlıurfa Kara Kuvvetleri Komutanlığı İleri Müşterek Harekât Merkezine gitti.

Irak’ın kuzeyinde devam eden Pençe-Kilit Operasyonu’na değinen Bakan Akar, "Şu ana kadar 61 terörist etkisiz hâle getirildi. Teröristlere ait 82 mağara, sığınak tahrip 413 el yapımı patlayıcı ise imha edildi. Arama tarama faaliyetlerimiz devam ediyor. Bu sayılar önümüzdeki günlerde daha da artacak. Pençe-Kilit Operasyonu, bölgesindeki teröristlerin sonunu getirecek terör örgütüne büyük bir darbedir." ifadelerini kullandı.

Yunanistan inatla provokatif eylemlerini sürdürüyor

Yunan tarafının Ege ve Akdeniz'deki eylemlerine değine Akar, "Türkiye’nin iyi komşuluk, uluslararası ilişkiler ve diyalogdan yana tavrına karşı Yunanistan Ege ve Akdeniz’de inatla provokatif eylem ve söylemlerini sürdürüyor. Bizim, ‘problemlerimizi diyalogla çözelim’ dememiz bir zafiyet değil. Çünkü biz ne oldubittiye izin verecek ne de bizim ve Kıbrıslı kardeşlerimizin haklarını çiğneteceğiz. Bu konuda azimli, kararlıyız ve buna da muktediriz. Yunanistan uluslararası tatbikatlar dâhil her seferinde bazı girişimlerle ülkemiz aleyhine birtakım oldubittilere yönelik çalışmalar yapıyorlar, buna asla müsaade etmeyeceğiz." diye konuştu.

Akar, Yunanistan'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Tiger Meet Tatbikatı'nın icrasına yönelik hazırladığı belgeye Türkiye’yi hedef alan ve iki ülke arasındaki anlaşmazlık konularını istismar eden bir yaklaşımla ilaveler yaptığını hatırlattı.

Yunanistan Hava Kuvvetlerine ait uçakların son dönemde Türk hava sahasına yönelik ihlallere işaret eden Akar, Türkiye'nin aleyhine yapılan her türlü harekete karşı mutlaka tepki göstereceklerini vurguladı.

Yunan tarafın yaptığı ihlallere karşı Hava Kuvvetlerinin gerekli tepkiyi misliyle gösterdiğini belirten Akar, "Deniz Kuvvetlerimiz zaten teyakkuz hâlinde. Deniz yetki alanlarımızın korunması ve kollanması için yapılması gereken ne varsa yerine getiriyorlar." diye ekledi. (İLKHA)