Ramazan ayını camilerde geçiren çocuklar bayram hediyelerini aldı

​Adana'da Ramazan ayı boyunca teravih ve mukabeleyi aksatmayan çocuklar, bayram namazında çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Ekleme: 02.05.2022 14:05:13 / Güncelleme: 02.05.2022 14:12:44 / Güncel / Adana Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Türkiye’de Covid-19 kısıtlamalarının büyük oranda kalkmasıyla iki yıllık aradan sonra bayram namazı camilerde cemaatle kılındı. Adana’daki camilerde bir araya gelen cemaat saat 06.14’ü gösterdiğinde namaza durdu.

Cami, namaza gelenlerle dolup taşarken, cemaatin sosyal mesafesiz, saf düzeninde namaz kılmanın sevincini yaşadığı gözlemlendi.

Adana Seyhan ilçesi Dumlupınar Mahalle sakinleri Fatih Cami’nde bir araya gelip Bayram namazını idrak ettiler. Bayram namazına gelen çocuklara Cami İmam Hatibi Cumali Korkut tarafından çeşitli hediyeler ve bayram harçlığı dağıtıldı.

Camide başlatılan etkinlikler, vatandaşlar tarafından takdirle karşılanıyor. Fatih Cami İmam Hatibi Cumali Korkut çocuklara camiyi sevdirmek ve camiye gelen çocuk sayısını artırmak için yaptığı farklı etkinliklerle cami cemaatinin takdirini topladı.

"Yaşlılarımız ne kadar kıymetliyse çocuklarımız da o kadar kıymetlidir"

Yaklaşık altı yıldır görev yaptığı camide, ilk geldiği günden itibaren mahallenin ve gençlerin problemlerini belirlediklerini ve çözüm yolları aradıklarını belirten Korkut, "Gençler ve çocuklar konusunda ciddi hassasiyetimiz var. Bu camiye geldiğimizde yaptığımız ilk faaliyetimiz çocukları dokunulmaz kılmaya çalıştık. Yaşlı amcalarımız ne kadar kıymetli ve değerli ise çocuklarımız da o kadar kıymetlidir. Çünkü yeryüzü mescit, camilerimiz de Allah’ın mabetlerinin bir şubesidir. Dolayısıyla, dışarıdan gelen herkes Allah-u Teâlâ’nın evinde misafirdir." dedi.

 

"Çocuklarla her yerde birlikte olmaya çalışıyoruz"

Çocukların şefkat ve merhamete muhtaç olduklarını vurgulayan Korkut, "Camide yaptığımız ilk faaliyetimiz olarak dedik ki caminin duvarına bir tabela asalım, bu camide çocukların dokunulmazlığı vardır diye. Elhamdülillah, çocuklarımızı dokunulmaz ilan ettikten sonra, o gün bu gündür geceli gündüzlü çocuklarımızla, gençlerimizle çarşıda, pazarda, cami içerisinde, parkta yani her yerde birlikte olmaya çalışıyoruz. Yaz Kur’an kursu etkinlikleri, piknik, okul, ders faaliyetleri ve yüzme etkinliği vesaire bu şekilde devam ediyor." diye konuştu.

Ramazan ayı dolayısıyla tespit ettikleri ihtiyaç sahibi ailelere de hayırseverler tarafından verilen yardımları ulaştırdıklarını dile getiren Korkut, şunları kaydetti:

Bu anlamda bizleri yalnız bırakmayan zengin Müslümanlardan Allah-u Teâlâ razı ve memnun olsun, sayılarını da kat be kat arttırsın inşallah. Bugün rabbim nasip etti; elhamdülillah 100 küsur öğrencimize bayram hediyesi tadında bir şeyler vermeye çalıştık. Özellikle teravihin ilk gününden son gününe kadar biri 6, diğeri 8 yaşında olmak üzere iki evladımız; babaları ile beraber yaşlı amcalar gibi ağır vakur bir şekilde geldiler. Namazlarını kılıp eda ettikten sonra tekrar aynı ağır başlılıkla evlerine doğru gittiler. Bu çocukları ilk günden son güne kadar takip ettim. Dolayısıyla onlara da diğerlerinden farklı olarak herkese verdiğimiz hediyenin yanında bir de karınca kararınca bayram harçlığı takdim etmeye çalıştık. Rabbim kabul etsin inşallah.

Bayram namazına gelen ve hediyesini alan Muhammed Nuri Korkut, "Ramazan ayı boyunca sabah namazlarında mukabelelerimizi yaptık ve hatim indirdik. Ramazan ayımız dolu dolu geçti. Havuza, pikniğe gittik ve camiler arası futbol turnuvası yaptık. Benim yaşımdaki arkadaşlarım için camilerimizi aksatmayalım diyorum. Çünkü çocukluktan başlasak, büyüklük dönemimize kadar bu ahlak olur. Kur‘an öğrenmelerini tavsiye ederim." diye konuştu.

Üveyscan Sincan ve Muhammed Fatih Ayaz da hocalarını çok sevdiklerini, kendilerini havuza, futbol oynamaya götürdüğünü ve bu vesileyle Kur’an öğrendiklerini söylediler. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler