Rusya, Ukrayna’ya gönderilen ABD ve AB silahlarının bulunduğu hangarı vurduğunu açıkladı

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'ya ait askeri havaalanında destek amaçlı gelen silah ve mühimmatların saklandığı hangarı füzeyle vurarak yok edildiğini açıkladı.

Ekleme: 01.05.2022 15:30:11 / Güncelleme: 01.05.2022 15:52:58 / Dünya
Destek için 

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Ukrayna'nın kıyı kenti olan Odesa'da bulunan askeri havaalanında ABD ve Avrupa'dan gelen silah ve mühimmat saklandığı cephaneye yüksek hassasiyetli füzelerle vurmak suretiyle yok ettiklerini bildirdi.

Yüksek hassasiyetli "Oniks" füzelerini kullandıklarını belirten Konaşenkov, "Odesa civarındaki askeri havaalanında ABD ve Avrupa ülkelerinden gelen silahların ve mühimmatların bulunduğu hangar yok edildi, ayrıca üssün pisti tahrip edildi." dedi.

Taarruzun devam ettiğini, fırlattıkları füzelerle Ukrayna'ya ait olan 7 askeri unsuru vurduklarını belirten Konaşenkov, "Bunların arasında Donetsk ve Harkiv bölgelerindeki askeri birlik ve teknik araçların toplandığı alanlar ve cephanelikler bulunuyor. Rus hava muharebe taktik birlikleri Zaporijya ve Bahmut civarında 2 S-300 hava savunma füze sistemi imha edildi." şeklinde konuştu.

"Su-24M model 2 bombardıman uçağı, 12 Ukrayna insansız hava aracı vuruldu"

Birlikler tarafından Ukrayna ordusuna ait 786 yerin ateş altına alındığını söyleyen Konaşenkov, " Rus hava sistemleri Harkiv şehrindeki Petrovskoye yakınlarında Ukrayna Hava Kuvvetlerinin Su-24M model 2 bombardıman uçağını vurdu. Gece boyunca farklı yerleşim birimleri yakın yerlerde 12 Ukrayna insansız hava aracını, bir Toçka-U füzesi ile Smerç füzeleri havada vuruldu.

Ukrayna'nın verdiği mühimmat zaiyatı hakkında bilgi veren Konaşenkov, "Ukrayna ordusuna ait bugüne kadar 145 uçak, 112 helikopter, 672 insansız hava aracı, 281 hava savunma füze sistemi, 2 bin 703 tank ve zırhlı araç, 312 çok namlulu roketatar, 1203 obüs ve havan topu, 2 bin 514 özel askeri araç imha edildi" ifadelerini kullandı. (İLKHA)