HAK-İŞ Ağrı İl Şube Başkanlığından "1 Mayıs" açıklaması

"1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü" dolayısıyla Mardin’de basın açıklaması yapan HAK-İŞ Konfederasyonu, herkes için düzenli asgari gelir yardımı sisteminin kurulmasını talep etti.

Ekleme: 01.05.2022 15:30:10 / Güncelleme: 01.05.2022 15:30:10 / Güncel / Ağrı Haberleri
Destek için 

HAK-İŞ Ağrı İl Şube Başkanlığı, "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü" nedeniyle Ağrı Merkezde bulunan Millet Bahçesinde basın açıklaması yaptı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan HAK-İŞ Ağrı İl Şube Başkanı Ahmet Varol, Covid-19 salgınının tüm işçiler için meslek hastalığı sayılmasını talep etti.

"1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü" münasebeti ile sendika olarak bazı taleplerde bulunan Varol, "Bizler, Türkiye'nin bütün emekçileri, kadınları, erkekleri, gençleri, emeklileri,  yaşlıları, engellileri, işsizleri, yoksulları, meslek sahipleri olarak; tüm dünya emekçileriyle birlikte bugün yine 1 Mayıs'ta birlikteyiz. HAK-İŞ olarak 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Gününde; Tüm emekçilerimiz için daha fazla iş ve gelir güvencesi, geçici ve mevsimlik işçilerin sorunlarının çözüme kavuşturulmasını, herkes için düzenli asgari gelir yardımı sisteminin kurulmasını, güvenceli esneklik düzenlemelerinin insana yakışır iş çerçevesinde ele alınmasını, mevcut işyerlerinin ve çalışanların dijitalleşmeye ve yeşil dönüşüme uyum sağlayabilmeleri için adil bir geçişi mümkün kılacak politikaların hayata geçirilmesini istiyoruz, COVID-19 salgınının tüm işçiler için meslek hastalığı sayılmasını, işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin daha fazla yaygınlaştırılmasını, İşsizlik oranlarının düşürülmesini, genç, kadın ve engelli bireylere yönelik istihdam fırsatlarının oluşturulmasını istiyoruz. Bizler bugün, 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Gününde; güvenceli istihdam için, refah dolu yarınlar için, güçlü gelecek için, sağlığımız için, işimiz, ekmeğimiz ve tüm emekçilerimiz için taleplerimizi yine yüksek sesle haykırmak için meydanlardayız. Biz 84 milyon vatandaşımızla hep birlikte Türkiye’yiz diyoruz. Hepimizin eşit haklardan, eşit şartlarda ve eşit sorumlulukla yararlanmasını istiyoruz, İnsanı merkeze alan, daha adil ve sürdürülebilir bir dünya ve Türkiye ekonomisi istiyoruz, biz emekçiler, milli gelirden, ekonomik büyümeden ve refah artışından hak ettiğimiz payı istiyoruz." İfadelerini kullandı. (İLKHA)