Avrupa Yetim Eli Van'da 50 yetime bayramlık elbise aldı

Uluslararası yardım kuruluşu Avrupa Yetim Eli Van'da yetim çocukların bayrama buruk girmemeleri adına 50 çocuğa bayramlık elbise yardımında bulunarak yüzlerini güldürdü.

Ekleme: 01.05.2022 11:45:10 / Güncelleme: 01.05.2022 12:58:29 / Güncel / Van Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Hayırseverlerin destekleri ile yardım faaliyetlerine hız veren Avrupa Yetim Eli, Türkiye'ye ve birçok dünya ülkesine el uzatmaya ve umut olmaya devam ediyor.

Bu kapsamda bayram öncesi Van'da "Yetim ve Muhtaç Çocukları Giydirme Projesi" ile 50 çocuğa bayramlık elbise alan Avrupa Yetim Eli, hayırseverler tarafından kendilerine emanet edilen zekat ve infakların eksiksiz bir şekilde yerine ulaşmasını sağlıyor.

 

Gerçekleştirdikleri proje hakkında açıklama yapan Avrupa Yetim Eli Türkiye Gönüllü Temsilcisi Mehmet Ali Aysu, yetimleri giydirmenin Peygamber efendimizin Sallallahu Aleyhi Vesellem sünneti olduğuna dikkat çekti.

Aysu, "Malum Peygamber efendimiz Sallallahu Aleyhi Vesellem bir bayram günü üzülen bir çocuğu alıp evine götürmüş, ona bayramlıklar giydirmiş, ona sahip çıkmıştır. O çocuk Peygamber efendimizin Sallallahu Aleyhi Vesellem vefat ettiği zamana kadar yetimliğini hissetmemiş ve Peygamber efendimiz Sallallahu Aleyhi Vesellem vefat ettiğinde 'ben yetim kaldım demiştir.' Bundan dolayı da biz Peygamber efendimizin Sallallahu Aleyhi Vesellem yetimleri giydirme sünnetini imkânlarımız el verdikçe, şartlar oluştukça inşallah yerine getirmeye çalışıyoruz." dedi. 

Mehmet Ali Aysu

Van'da 50 çocuğa bayramlık elbise alacaklarını belirten Aysu, Hem onların hayır dualarını alacaklarını hem de hayır sahiplerinin hem dünyada he ahirette mutlu olmaları için dua edeceklerini belirterek "Rabbim bu çocukları giydiren bütün hayır sahiplerinden razı olsun. Bu çocuklara bayram ettirdikleri gibi Rabbim onlara da cennette bayram ettirsin. Peygamber efendimize Sallallahu Aleyhi Vesellem komşu eylesin. Böylece çocuklarımızın bayram giysilerini giydirdik. Çocuklar bayramlıklarını yastıklarının altında hazır tutuyorlar ve dört gözle bayramı bekliyorlar. Her o bayramlıklarına baktıklarında da hayır sahiplerine dua ediyorlar. Rabbim hayır sahiplerinden razı olsun." şeklinde konuştu. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar