İstanbul'daki fabrika yangınıyla ilgili 2 kişi tutuklandı

İstanbul'un Tuzla ilçesinde, 3 işçinin hayatını kaybettiği, 9 işçinin yaralandığı boya fabrikasındaki patlamaya ilişkin olarak gözaltına alınan fabrika sahibi ve mesul müdür tutuklandı.

Ekleme: 01.05.2022 01:25:11 / Güncelleme: 01.05.2022 01:25:11 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için 

Tuzla Orhanlı'daki İstanbul Boya ve Vernikçileri Toplu İşyeri Sanayi Sitesi'ndeki bir boya fabrikasında dün saat 13.15'te yangın çıktı.

Çıkan yangında, Turgay Tüney (42), Mustafa Öztürk (41) ve Tayfun Aydın'ın (52) hayatını kaybederken, hafif yaralanan 9 işçi ayakta tedavi edildi.

3 işçinin hayatını kaybettiği, 9 işçinin yaralandığı üç katlı vernik ve boya fabrikasındaki patlamaya ilişkin soruşturma devam ediyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, sanayi sitesindeki fabrikada çıkan yangına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında iş yeri sahibi M.U.B. ile çalışan O.D. gözaltına alındığı bilgisine yer verildi. Gözaltına alınan fabrikanın sahibi ve mesul müdürü adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen 2 kişi tutuklandı.

Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından ise olayı soruşturmak için müfettiş görevlendirildiği öğrenildi. (İLKHA)