İtfaiye yolu şaşırınca 2 evin çatısı küle döndü

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde bir evin çatısında çıkan yangını söndürmeye giden itfaiye ekipleri, iddialara göre yolu şaşırıp olay yerine 2 saat geç ulaşınca iki evin çatısı tamamen yandı.

Ekleme: 30.04.2022 14:09:29 / Güncelleme: 30.04.2022 14:09:29 / Güncel / Malatya Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Edinilen bilgiye göre Yeşilyurt ilçesine bağlı Tepeköy mahallesinde sabah saatlerinde bir evin çatısında alevler yükselmeye başladı. Kısa sürede yayılan alevler yandaki evin çatısına da sıçrarken çevredekiler durumu hemen itfaiye ekiplerine bildirdi.

Çatılarda bulunan samanlar da alevlerin büyümesine neden olurken bazı vatandaşlar da çevreyolundan köylerine kavşak olmaması nedeniyle itfaiyenin olay yerine geç geldiğini söylediler.

Yangın sırasın da evinde olduğunu ve çocuğunun haber vermesi ile olay yerine geldiğini belirten Mahalle sakinlerinden Aydın Çalışkan, “Geldiğimizde alevler yükselmişti. Tabi hemen İtfaiyeyi aradık, bizim yol 4-5 köyün yolu ancak çevreyolundan buraya kavşak yok. İtfaiyeciler gelmiş ama Şahnahan’a, Topraktepe’ye gitmişler bulamamışlar ancak 2 saat sonra buraya geldiler ve geldiklerinde de her şey yanmıştı.” dedi.

Köyün kavşağı olması durumunda ekiplerinde daha erken gelebilmesi durumunda bu kadar zararın olmayacağını da belirten Çalışkan, “Yangın gece olsaydı belki de can kayıpları da yaşanırdı. Burası 350 haneli bir köy.  O yüzden köyün girişine bir kavşak yapılması gerekiyor.” Yetkililere çağrıda bulundu. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar