Mekameleen TV, Türkiye'deki yayınlarını durdurma kararı aldı!

Mısır'daki cunta rejimi karşıtı olan 'Mekameleen' adlı TV kanalı, Türkiye'deki yayınlarını durdurma kararı aldıklarını, stüdyolarını başka bir ülkeye taşıyacaklarını duyurdu. Mekameleen TV'den yapılan yazılı açıklamada, kanalın 8 yıl önce yayın hayatına başladığı andan beri hakikat için bir ses ve tüm değerli insanlar için bir platform olmaya çalıştığı ifade edildi.

Ekleme: 30.04.2022 11:02:14 / Güncelleme: 01.05.2022 11:08:43 / Güncel
Destek için 

Açıklamada, "Mısır ve diğer Arap ülkelerinin yaşadıkları en önemli olaylarda, resmin tamamını göstermek, farkındalık ile adalet ve özgürlük değerlerini yaymak, mazlumların ve tutukluların sesi olmak için sizlerle birlikte olduk." denildi.

"Allah’ın izni ve Mısır’da bir değişim için gerçekleştirdiğimiz misyon ve çalışmalarımıza verdiğiniz destek sayesinde durmadık ve bundan sonra da durmayacağız." denilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Size de malum olan durumlar ve kanalımızın tüm doğruları iletme misyonunun devamlığı konusunda duyduğumuz endişelerden dolayı Makeleen yönetimi, yayın, stüdyolar ve kanalın tüm faaliyetlerini Türkiye dışına taşımaya karar vermiştir. Kanal, dünya genelinde farklı lokasyonlarda yeniden yayın hayatına geçecektir.

Dolayısıyla kanal, Türkiye’deki stüdyolarını ve tüm bürolarını kapatacak ve önümüzdeki günlerde dünyanın farklı başkentlerinden yeniden yayın hayatına başlayacaktır.

Dünyada özgür medyanın seçkin sembolü haline gelen Mekaleen’in varlığına bir kelimeyle olsa bile katkı sunmuş olan herkese teşekkür ederiz.

Bu vesile ile Türkiye yönetimine ve halkına burada geçirdiğimiz süre boyunca gösterdikleri cömert misafirperverliklerinden dolayı derin şükranlarımızı sunuyoruz. Bize sunulan bu cömertlik, çağlar boyunca halklarımız arasındaki ilişkilerin derinliğinin somut bir örneğidir.

Mekameleen'in seyircilerine ve Mekameleen uydu kanalı için çalışan tüm meslektaşlarımıza minnetlerimizi sunuyoruz."