Bitlis’te açan ters laleler göz kamaştırıyor

Bitlis’in Mutki ilçesine bağlı Yumrumeşe (Tağ) köyünün tarihi mezarlığında yetişen ve halk arasında “ağlayan gelin”, “hüzün çiçeği” gibi isimlerle bilinen ters laleler hem yöre halkının hem de fotoğraf severlerin ilgisini çekiyor.

Ekleme: 30.04.2022 10:15:12 / Güncelleme: 30.04.2022 10:23:48 / Güncel / Bitlis Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Anadolu’nun dağlık ve yüksek bölgelerinde yetişen ters laleler, ilkbahar mevsiminde açmaya başlıyor. Yaklaşık 2 haftalık ömrü olan ve doğal yetişen ters laleler, göz kamaştırıyor.

 

 Dünyanın en nadide çiçeklerinden biri sayılan ters laleler, fotoğraf severlerin de ilgi odağı oluyor. Kartpostallık görüntüler oluşturan ters laleler, kuş cıvıltılarıyla birlikte insan ruhunu dinlendiriyor.

Eşsiz güzelliğiyle büyüleyen ve endemik bitki türleri arasında yer alan ters laleleri koparanlara, “Biyolojik çeşitliliği tahrip etme” suçundan 109 bin 593 TL para cezası uygulanıyor.

Ankara’dan gelerek Bitlis’in Mutki ilçesinde öğretmenlik yapan Mervenur Gül Nar, “Arkadaşlarla burada ters lalelerin olduğunu duyduk ve buraya geldik. Endemik bir bitki türüymüş, ilk kez görüyorum. Bu kadar çok beklemiyordum. Koskoca bir lale bahçesiyle karşılaştık. Gelme imkânı olan herkes gelebilir. Mutki ilçesine yakın bir mesafede. Doğal bir güzellik.” dedi.

Mutki’de öğretmenlik yapan Esma Zırhlı ise ilk kez ters laleleri gördüğünü belirterek, herkesin bu güzel manzarayı görmesini tavsiye ettiğini söyledi. Kendisi için deneyimli bir gün olduğunu dile getiren Zırhlı hem fotoğraf çektiklerini hem de bolca eğlendiklerini ifade etti. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler