İmir: "Müslüman toplumlarda Kudüs'e olan inancın etnik veya mezhepsel anlamda zayıflatıldığını görmekteyiz."

HÜDA PAR Bursa Gençlik Kolları tarafından "Çaylar Bizden Muhabbet Sizden" temasıyla Bursalı gençlerle bir araya geldi. Bu kapsamda HÜDA PAR Gençlik Politikaları Başkanı Hüseyin İmir'in katıldığı bir program düzenledi.

Ekleme: 30.04.2022 09:05:13 / Güncelleme: 30.04.2022 10:21:15 / Güncel / Bursa Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

HÜDA PAR Bursa Gençlik Kolları "Çaylar Bizden Muhabbet Sizden" temasıyla Bursalı gençlerle bir araya geldi.

Teravih namazını Hicret Camii'nde eda eden gençler daha sonra Bağlaraltı Parkı'nda bir araya geldiler.

Programa konuşmacı olarak katılan HÜDA PAR Gençlik Politikaları Başkanı Hüseyin İmir, günümüzdeki gençlerin bulunduğu hal ve gündemdeki diğer konularla ilgili kısa bir konuşma gerçekleştirdi.

Dün kutlanan "Dünya Kudüs Günü" ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan İmir, "Temel gayemiz Kudüs konusundaki farkındalığın gençlerimiz tarafından daha iyi anlaşılması gençlerimizin Kudüs'ün özgürlüğe olan inancının her geçen gün daha da artırılmasıdır.

"Siyonist işgalcilerle ile normalleşme Kudüs davasına ciddi anlamda zarar verdiğini görmekteyiz"

HÜDA PAR Gençlik Politikaları Başkanı Hüseyin İmir

Her geçen gün Mescid-i Aksa ve Kudüs siyonistler işgali daha da artırdığına dikkat çeken İmir, "Bu nedenle yaptığımız Kudüs etkinliği her zamankinden daha önem arz etmektedir. Komşu ülkelerin başta Türkiye olmak üzere siyonist işgalcilerle normalleşmesi Kudüs davasına ciddi anlamda zarar verdiğini görmekteyiz. Bu normalleşmeyle beraber işgal rejiminin işgallerini ve zulmünü daha da artırdığını ve aynı zamanda Müslüman toplumlarda Kudüs'e olan inancın etnik veya mezhepsel anlamda zayıflatıldığını görmekteyiz." dedi.

"Kudüs her zaman bizim gündemimizde olacaktır"

İmir, "HÜDA PAR olarak Gençlik Kollarımızın ve gençlerimizin Kudüs davasının bir etnik veya bir mezhepsel dava olmadığını, ümmetin davası olduğunu, bu konuda Kudüs'ün özgürlüğe kavuşturulması için gençlerimizde bu inancı artırabilmek için birçok çalışma yaptık. Kudüs her zaman bizim gündemimizde olacaktır. Kudüs özgür olana kadar başta gençlerimiz olarak toplumun bu konudaki bilinçlendirilmesi, birlikteliğini artırabilmesi adına her geçen gün çalışmalarımız artacaktır." diye konuştu.

Program soru-cevap ardından yapılan ikramla son buldu. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar