HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Normal olan siyonistlerle her türlü ilişkinin kesilmesidir

​Kudüs sempozyumunda konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Siyonistlerle kurulacak her türlü ilişki Kudüs davasını zayıflatacaktır. Normal olan siyonistlerle her türlü ilişkinin kesilmesidir." dedi.

Ekleme: 29.04.2022 16:25:14 / Güncelleme: 29.04.2022 17:27:03 / Güncel
Destek için  Haberin Videosunu İzle

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Dünya Kudüs Günü dolayısıyla partisinin "Kudüs Kuşatma Altında" başlığıyla çevrimiçi düzenlemiş olduğu sempozyumda konuştu.

Sempozyumun hayırlara vesile olmasını temenni eden Yapıcıoğlu, mukaddes şehir Kudüs ve ilk kıblemiz Aksa'nın 100 yıla aşkı bir süredir işgal altında olduğunu söyledi.

1917’de başlayan İngiliz işgalinden bugüne kadar Müslümanlara yönelik baskı ve zulmün hiç eksik olmadığını belirten Yapıcıoğlu, özellikle de siyonistlerin işgalinden sonra Filistinli Müslümanların büyük acılar çektiğini ve ağır bedeller ödediğini kaydetti.

 

Yapıcıoğlu, "Mecid-i Aksa’nın hürmetine yönelik saygısızlıklar özellikle Ramazan ayında artış gösteriyor ve bu durum maalesef bu yıl da devam etti. Mescid-i Aksa’da namaz kılan ve itikâfta olan Müslümanlara yönelik barbarca saldırılar gerçekleşti. Bu saldırılarda bazı kardeşlerimiz şehid oldu, yüzlercesi yaralandı, yüzlerce kardeşimiz de esir alındı. Yine bir avuç mü’min, İslam ümmetinin şeref ve izzeti için Siyonist işgalcilerin pervasızlığına set olarak Mescid-i Aksa’yı korudu. Bu vesileyle Mescid-i Aksa uğruna canlarını siper eden aziz şehidlerimizi şükranla selamlıyorum. Şehadetleri mübarek, ruhları şad olsun." dedi.

Siyonistlerin temel amacı Mescid-i Aksa’yı tamamen işgal edip yıkmaktır"

Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırıların belli bir plan dâhilinde yapıldığına dikkat çeken Yapıcıoğlu, "Siyonistlerin temel amacı Mescid-i Aksa’yı tamamen işgal etmek hatta mescidi yıkıp yerine Süleyman mabedini inşa etmektir. Esasen Mescid-i Aksa’nın varlığı, Siyonistler tarafından 'Arz-ı Mev’ud' yani vaad edilmiş topraklara hâkim olmanın önündeki en büyük engel olarak görülüyor. Siyonistler bu engeli ortadan kaldırdıklarında hedeflerine daha hızlı ulaşacaklarına inanıyorlar." diye konuştu.

Yapıcıoğlu, "Allah’a hamdolsun ki Filistinli kardeşlerimizin destansı mücadelesi bugüne kadar Siyonistlerin şer planlarını akamete uğratmıştır. Ancak Siyonistler, bundan sonra da durmayacak, tıynetlerinin gereğini yapacak, kirli emellerine ulaşmak için daha çok kan dökecek, Filistinlilerin evlerini yıkacak, topraklarını işgal edecek ve daha çok Müslümanın canını yakmaya devam edecektir." diye ekledi.

"Müslümanlar, Kudüs ile yatmalı, Kudüs ile kalkmalıdır"

1 Milyar 800 milyonluk nüfusa sahip İslam ümmetinin kutsalı olan Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırıların kabul edilemez olduğunu belirten Yapıcıoğlu, "Aksa ve Kudüs davası Müslümanların gündeminde hak ettiği yeri almalıdır. Müslümanlar, Kudüs ile yatmalı, Kudüs ile kalkmalıdır. Bütün plan ve hesaplar Kudüs’e göre dizayn edilmelidir." diye belirtti.

"Süreç uzadıkça daha ağır bedeller ödemek durumunda kalacağız"

"Kudüs özgür olmadan ümmet özgür olmayacaktır.  İşgal devam ettiği müddetçe ne İslam ümmeti izzetini de huzuru da elde edemeyecektir." İfadelerine yer veren Yapıcıoğlu, şöyle devam etti:

Bu çerçevede Kudüs davasının Müslümanların gündemine girmesi için Ramazan ayının son cuması ümmet genelinde yıllardan beri ‘Dünya Kudüs Günü’ olarak idrak edilmektedir.

Bugünler salt hamasi konuşmaların yapıldığı günler olmanın ötesinde işgalin bitmesi için kısa, orta ve uzun vadeli somut hesapların yapıldığı günler olmalıdır. Bu plan ve hesapların başlangıç noktası Müslümanlar arasındaki birlik ve beraberliğin sağlanmasıdır. Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın hürriyeti buna bağlıdır. Unutmayalım ki Siyonistler çok güçlü ve cesur oldukları için değil Müslümanlar dağınık ve pasif oldukları için Kudüs ve Mescid-i Aksa esaret altındadır.

Daha önce de çeşitli vesilelerle dile getirdiğimiz gibi artık bu meseleyi söylemlerden öteye taşımamız gerekiyor. Süreç uzadıkça daha ağır bedeller ödemek durumunda kalacağız.

Yapıcıoğlu, "Bu vesileyle bir kez daha İslam ülkelerinin liderlerine ve Müslümanlara önderlik eden şahıslara ve yapılara çağrıda bulunmak istiyorum." dedi ve şunları ekledi:

Allah’ın bizde razı olmasını, halklarımızın bizi hayırla yâd etmesini istiyorsak -ki bunu istiyoruz- gelin aramızdaki ihtilaf ve çekişmeleri, basit çıkar hesaplarını bir kenara bırakalım, Kudüs davası etrafında Allah’ın buyurduğu gibi ‘bünyanun mersus’ gibi birbirimize kardeşçe kenetlenelim. Bunu başarabilirsek zaferin kapısını aralamışız olacağız biiznillah.

İslam ülkelerinin idarecilerine sesleniyorum: Eğer Mukaddes beldenin ve Beytü’l-Makdis’in hürriyeti için bir şey yapamıyorsanız, Allah için bari işgalci zalimlere yardım etmekten kaçının.

"Normal olan, Siyonistlerle her türlü ilişkinin kesilmesi"

Yapıcıoğlu, "Son olarak şu hususun altını çizerek konuşmamı tamamlamak istiyorum. Siyonistlerle kurulacak her türlü ilişki Kudüs davasını zayıflatacak, ümmet adına orada mücadele eden kardeşlerimizi üzecek, işgalcileri sevindirecek, yeni işgal ve katliamları beraberinde getirecektir. Normal olan, Siyonistlerle her türlü ilişkinin kesilmesi, işgalin sona erdirilerek Kudüs’ün özürlüğüne kavuşmasıdır. Bunun aksine olan her girişim veya tavır Kudüs’ün ve Mescid-i Aksa’nın esaretini uzatmaktan başka bir işe yaramayacaktır." ifadelerine dikkat çekti. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar