Polonya, NATO'nun Baltık ülkelerinde kalıcı olması gerektiğini vurguladı

Polonya ile Letonya, Estonya ve Litvanya'dan oluşan Baltık ülkeleri, NATO'nun bölgedeki kalıcı varlığının güçlendirilmesi çağrısında bulundu.

Ekleme: 29.04.2022 15:58:21 / Güncelleme: 29.04.2022 15:58:21 / Dünya
Destek için 

Letonya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Dışişleri Bakanı Edgars Rinkevics'in, Estonya Dışişleri Bakanı Eva-Maria Liimets, Litvanya Dışişleri Bakanı Gabrielius Landsbergis ve Polonya Dışişleri Bakanı Zbigniew Rau'yla başkent Riga'da bir araya geldiği belirtildi.

Açıklamada, dışişleri bakanlarının, görüşmede bölgenin güvenliğinin güçlendirilmesine yönelik iş birliği ve Ukrayna'ya destek konularını ele aldığı bildirildi.

Bakanların, İspanya'nın başkenti Madrid'de gelecek haziran sonunda yapılacak NATO Zirvesi öncesinde transatlantik güvenliğin kilit konularına ilişkin görüş alışverişinde bulunduğu kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"(Bakanlar) NATO kuvvetlerinin, ittifakın doğu kanadındaki kalıcı varlığını güçlendirme ve genişletme ihtiyacının altını çizdi. Letonya Dışişleri Bakanı Rinkevics, bölgedeki güvenlik durumundaki mevcut değişikliklerin, NATO'nun caydırıcılık ve güvenlik politikasına yeniden odaklanmayı gerektirdiğini belirtti. Rinkevics, 'Rusya ve Belarus'tan gelebilecek herhangi bir tehdide direnmemizi ve topraklarımızın her karışını korumamızı sağlayacak NATO birliklerinin Baltık ülkeleri ve Polonya'da kalıcı olarak bulunmasını sağlamak istiyoruz.' dedi."