Yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yatırıldı

​Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Ramazan Bayramı dolayısıyla Mayıs ayı yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını bugün hesaplara yatırılacağını açıkladı.

Ekleme: 29.04.2022 13:55:11 / Güncelleme: 29.04.2022 14:08:14 / Ekonomi / Ankara Haberleri
Destek için 

Bakan Yanık, Ramazan Bayramı öncesinde ödemesi yapılan Mayıs ayı yaşlı aylığı ve engelli aylıklarına ilişkin yazılı açıklamalarda bulundu.

Yaklaşık 833 milyon TL tutarında yaşlı aylığı ödemesi yapacaklarını kaydeden Yanık, 653 milyon TL de engelli aylıklarını hesaplara yatıracaklarını belirtti.

Ramazan Bayramı’nın birlik, beraberlik ve huzur içerisinde geçmesini dileyen Bakan Yanık, "Engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız şekilde yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda yanındayız." dedi.

Engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik kapsayıcı ve düzenli sosyal yardım programları geliştirdiklerini belirten Yanık, "Bu doğrultuda Ramazan Bayramı nedeniyle yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırıyoruz. Toplamda 1 milyar 486 milyon TL tutarında ödemeyi gerçekleştirmiş olacağız." ifadelerini kullandı. (İLKHA)