Siyonist işgal rejimi Mescid-i Aksa'ya yine saldırdı

Siyonist işgal rejimi sözde polisi, sabah namazının ardından ses bombası kullanarak ve ateş ederek bir kez daha Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

Ekleme: 29.04.2022 09:05:12 / Güncelleme: 29.04.2022 09:21:38 / Güncel
Destek için 

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya bu sabah da baskın düzenleyen siyonist işgal rejimi sözde polisi, Mescid-i Aksa'da itikâfa giren Filistinlilere saldırdı.

Mescid-i Aksa'nın Mağaribe Kapısı'ndan giren siyonistler içeriye ateş etti, ses bombası attı.

Mescidi terk etmek istemeyen Filistinlilerden 12'si yaralandı. Filistin Kızılayı, baskında yaralanan 12 kişiye ilk müdahalenin yapıldığı, bunlardan 2'sinin hastaneye kaldırıldığını açıkladı.

Yaralıların çoğunun belden yukarısından vurulduğu belirtilen açıklamada, siyonist işgal rejimi sözde polisinin Filistin Kızılayı ekiplerinin Aksa'ya girişini engellediği kaydedildi.

Siyonistler, Aksa'nın avlusundakileri de zorla dışarı çıkardı, ramazanın son cuma namazı için dışarıdan gelen Müslümanlara mescidin kapılarını kapattı.

Mescid-i Aksa'ya 15 Nisan Cuma günü sabah namazının ardından baskın düzenleyen işgalciler, Filistinlilere ses bombası ve göz yaşartıcı gaz atmış ve ateş etmişti.

Olaylarda yüzlerce Filistinli yaralanmış, yüzlercesi de esir alınmıştı. (İLKHA)