Bebek arabasıyla kağıt toplayan Halepli anne, engelli evlatlarına bayramlık istiyor

Fatma Bedevi, “Uzanacak yardım eliyle engelli evlatlarımın ihtiyaçları karşılanacak. Yıllardır elbise alamadığım evlatlarımın bayramlık elbiselerle mutlu olmalarını istiyorum." ifadelerini kullandı.

Ekleme: 28.04.2022 18:41:58 / Güncelleme: 29.04.2022 00:33:16 / Güncel
Destek için 

Suriye'nin kuzeyinde terörden temizlenen Bab ilçesinde 7 yıl önce eşini bir kazada kaybeden 56 yaşındaki Fatma Bedevi, torununun bebek arabasıyla çöpten atık toplayarak ailesini geçindirmeye çalışırken, doğuştan zihinsel engelli iki evladına bayram öncesi uzanacak yardımları bekliyor.

Ülkenin kuzeyindeki Halep iline bağlı Bab ilçesinde yaşayan Bedevi'nin 4 çocuğundan 28 yaşındaki oğlu ile 26 yaşındaki kızı zihinsel engelli olarak doğdu.

Ömrünü evlatlarına bakmaya adayan annenin yükü, 7 yıl önce eşinin çatıdan düşerek ölmesiyle daha da ağırlaştı. Engelli evlatlarının özel ihtiyaçlarını karşılamaya çalışan anne, ailenin geçim yükünü de tek başına üstlendi. Bedevi, torununun bebek arabasıyla Bab sokaklarında çöplerden kağıt, plastik, cam ve metal toplayarak ailesini geçindirmeye çalışsa da ihtiyaçlarını tek başına karşılayamıyor.

Suriye'deki iç savaşın izlerini taşıyan harabe bir evin çatısı altında çocuklarıyla yaşayan anne, evden çıkarken zarar görmemesi için engelli oğlunu çoğu zaman zincirlemek zorunda kalıyor. Ramazanda ailesine iftarlık temininde güçlük yaşayan anne Bedevi, yaklaşan bayram öncesi hayırseverlerden engelli çocuklarına bayramlık ve maddi destek bekliyor.

"Bize yardım edecek kimse yok"

Yaşadığı zorlukları AA muhabirine anlatan Bedevi, "Yetimlere bakıyorum. Bir oğlum, üç kızım ve bir torunum var. Çöpten plastik ve karton toplayarak onlara bakmaya çalışıyorum." dedi. Bedevi, "Oradan buradan idare ederek geçiniyoruz. Bir oğlum engelli herhangi bir işte çalışamıyor. 56 yaşındayım, düzgün bir işte çalışamıyorum. Bize yardım edecek kimse yok." ifadelerini kullandı. Hayırseverlere seslenen anne, "Uzanacak yardım eliyle engelli evlatlarımın ihtiyaçları karşılanacak. Yıllardır elbise alamadığım evlatlarımın bayramlık elbiselerle mutlu olmalarını istiyorum." diye konuştu.