Mardin Umut Kervanı, Kadir Gecesini yoğun geçirdi

​Mardin Umut Kervanı merkez ve ilçeleri Kadir Gecesinde yetim ve muhtaçlara hem giyim hem bayram harçlığı hem de bayram şekeri dağıtımı gerçekleştirdi.

Ekleme: 28.04.2022 17:05:18 / Güncelleme: 28.04.2022 17:05:18 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Ramazan ayının bitmesine ve Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala Kadir Gecesi'nde Mardin Umut Kervanı merkez ve ilçe temsilcilikleri yetim ve muhtaçlara umut olmak adına çalışmalarını hızlandırdı.

İl genelinde Kadir Gecesi'nde toplamda 650 çocuğa 32 bin 500 TL değerinde bayram harçlığı, onlarca yetim çocuğa giyim ve 300 aileye de toplamda 12 bin TL değerinde bayram şekeri dağıtımını gerçekleştirdi.

Mardin'in merkez Artuklu ilçesi başta olmak üzere, Kızıltepe, Midyat, Dargeçit, Mazıdağı ve Yeşilli ilçeleriyle Ortaköy Mahallesinde de dağıtımlar yapıldı.

Yoğun bir özveriyle devam eden çalışmalarda Umut Kervanı üye ve gönüllüleri bayram gününe kadar yetim ve ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmayı hedefliyor.

"Özellikle bayram harçlığı çalışması Mardin genelinde icra edilecek bir çalışma"

Bayram harçlığı Projesi kapsamında tüm Mardin'de dağıtım yapılacağını belirten Mardin Umut Kervanı Başkanı Fatih Akman şunları söyledi:

Rabbim Kadir Gecesini İslam ümmeti, mazlumlar, mustazaflar, yetim ve muhtaçlar için hayırlara vesile kılsın. Bugün gündüzden başlayan bir çalışmanın devamı niteliğinde bir çalışma icra ediyoruz. Kardeşlerimiz sabah saatlerinden itibaren yoğun bir çalışmanın içerisindeydiler. Önce bayram şekeri alımı ve paketlemesi sonra yetim giydirme çalışmasıyla devam edildi. Hamdolsun gündüzün onlarca yetim giydirildi. Şu an da 650 yetim ve muhtaç kardeşimize Allah'ın izniyle bayram harçlıklarını ulaştırmak için kollarımızı sıvamış bulunmaktayız. Bununla beraber inşallah 300 ailemize de bayram şekeri ulaştıracağız. Özellikle bayram harçlığı çalışması Mardin genelinde icra edilecek bir çalışma. Artuklu merkez başta olmak üzere Ortaköy, Yeşilli, Mazıdağı, Kızıltepe, Midyat ve Dargeçit'te olmak üzere yüzlerce çocuğa bayram harçlığını ulaştırarak Allah'ın izniyle onları sevindirmiş olacağız. Bu çalışmada emeği ve katkısı olan hayırsever abilerimize, ablalarımıza, bacılarımıza, gönüllülerimize ve üyelerimize teşekkür ediyoruz. Rabbim cennetler yazsın.

Destek veren Dargeçit esnafına teşekkür

Esnafın katkılarıyla ilçede yetim ve muhtaçlara gıda dağıtımının yapıldığını belirten Dargeçit Umut Kervanı temsilcisi Kadri Şengül, "Dargeçit Umut Kervanı insani yardım faaliyetleri kapsamında Dargeçit esnafının destekleriyle hazırlamış olduğumuz yüzlerce gıda paketini inşallah yetim, fakir, mağdur ve ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştırmaya çalışacağız. Mübarek Ramazan ayının son günlerini yaşadığımız ve bu gece idrak edeceğimiz Kadir gecesi vesilesiyle muhtaçları da unutmayarak gıda paketlerini ulaştıracağız. Hayırseverler ve ihtiyaç sahibi arasında, veren elle alan el arasında bir köprü vazifesi gören Umut Kervanına hayır sahipleri ulaştıkları takdirde daha fazla muhtaca, yetime ve fakir kardeşlerimize ulaşmaya çalışacağız. Onların ihtiyaçlarına umut olacağız. Bu konuda bizlere destek veren Dargeçit esnafına da gönülden teşekkür ediyoruz. Ramazan-ı şeriflerini, Kadir Gecelerini ve Mübarek Ramazan Bayramlarını şimdiden tebrik ediyoruz. Rabbim mallarını ve ticaretlerini bereketli eylesin. Allah kendilerinden razı olsun." dedi.

Mazıdağı'nda da ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırıldı  

Kadir gecesinde Mazıdağı ilçesinde de yetim ve muhtaçlara giyim, gıda ve ayakkabı yardımında bulunan Mazıdağı Umut Kervanı yetkilisi Abdullah Tuna, "Mazıdağı Umut Kervanı olarak hayırseverlerimizin giyim, ayakkabı ve gıda olarak gönderdikleri bağışlar bizlere ulaştı. 93 aileye gıda kolisi, 45 aileye bayramlık elbise, 40 aileye bayramlık ayakkabı ve 50 yetim ve   muhtaç aileye de bayram harçlığı ulaştırdık. Bizlerde Ramazan Bayramından önce inşallah ivedilikle elimize ulaşan bu yardımları yetim ve muhtaç ailelerimize ulaştıracağız. Allah hayır sahiplerinden yaptıkları yardımlardan dolayı razı olsun." ifadelerini kullandı. (İLKHA) 

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler