Ramazan ayında beslenme düzeninde meydana gelen değişikliklerin insan vücudundaki etkisine dikkat çeken Pamukçu, bayramda öğün sayısının artmasına ve daha fazla yemek yeme istediğinin oluşmasına sebep olabildiğini söyledi.
"Dengeli beslenmek için süt ve bakliyat ürünlerin ağırlık verilmeli"
Bayramda şeker, çikolata, hamur işleri gibi gıdaların kan şekerini hızla yükselten ve enerji içeriği yüksek gıdalar olduğuna işaret eden Pamukçu, "Ramazan'da gün içinde besin tüketmemeye alışmışken birdenbire bu gıdaların sık ve çok tüketilmesi sindirim sistemi problemlerine ve kan şekerinin hızlı yükselmesine sebep olarak çeşitli rahatsızlıklara yol açabilir. Yeterli ve dengeli beslenmek için süt ve süt ürünleri, et-yumurta-kuru baklagiller, sebze ve meyveler ile ekmek ve tahıl grubundan yeterli miktarlarda tüketilmelidir." ifadelerini kullandı.
Bayram sabahı hafif bir kahvaltı ile güne başlanılması gerektiğini ifade eden Pamukçu, "Kahvaltıda kızartma, kavurma yöntemleriyle pişirilmiş besinler tercih edilmemelidir. Domates, salatalık, maydanoz, taze biber vb. çiğ sebzeler bolca tüketilmeli, az tuzlu peynir ve haşlanmış yumurta tercih edilmelidir. Küçük porsiyonlar halinde sütlü tatlılar, taze veya az miktarda kuru meyveler, şekersiz veya az şekerli komposto/hoşaf suları, az şekerli limonata, ayran gibi içecekler tercih edilebilir. Sıvı kaybı için günde en az 2-2,5 litre sıvı alınmalı. Ayrıca evde kalındığı süre içerisinde evde fiziksel aktivite uygulamaları da yararlı olacaktır." şeklinde konuştu. (İLKHA)