STK'lardan Dünya Kudüs Günü Mesajı: Müslümanlar Kudüs için birlik ve beraberlik içerisinde olmalıdır

​Ramazan ayının son Cuma gününün "Dünya Kudüs Günü" olması münasebetiyle mesajlar veren STK Temsilcileri, siyonist işgal rejimine karşın Kudüs'ün özgürlüğü için bütün Müslümanları birlik olmaya çağırdı.

Ekleme: 28.04.2022 12:50:10 / Güncelleme: 28.04.2022 13:18:23 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

"Dünya Kudüs Günü" dolayısıyla siyonist işgalciler karşısında ümmetin yek vücut olarak Kudüs'ün özgürlüğü için bir araya gelmesi gerektiği mesajını veren STK temsilcileri, Filistin davası için vahdet çağrısında bulundu.

 

Filistin davası ve Kudüs'ün esaretten kurtarılması sadece Filistinli kardeşlerimizin görev ve sorumluluğunda değildir diyen STK'lar, İslam ümmetinde yer alan bütün fertlerin görev ve sorumluluğunda olduğunu söylediler.

Molla Özer: "Mekke, Kâbe ve Haram bölgesi neyse bizim için Kudüs'te o değerde önemli ve kıymetlidir"

Molla Muhammed Özer

Her yıl Ramazan ayının son cuma günü "Dünya Kudüs Günü" olarak kutlandığını söyleyen İTTİHADUL ULEMA Genel Sekreteri Molla Muhammed Özer, "Yahudiler de Ramazan ayının başlangıcıyla beraber Mescid-i Aksa'ya, Gazze'ye veya Batı Şeria'ya saldırmayı adet haline getirmişler. Yapılan katliamlar karşısında tüm Müslümanlar bugün Kudüs'e sahip çıkmalıdır. Nitekim Kudüs, imani ve itikadi bir meseledir yani toprak veya arazi parçası değildir. Mekke, Kâbe ve Haram bölgesi neyse bizim için Kudüs'te o değerde önemli ve kıymetlidir. Onun için inancımız gereği Mescid-i Aksa'ya sahip çıkmamız gerekmektedir." dedi. 

Yıldırım: "Türkiye ve diğer İslam ülkeleri bu, zalim israil yönetimiyle ciddi ve etkin bir şekilde mücadele etmesi gerekir"

 

"Dünya Kudüs Günü" hayırlara vesile olmasını dileyen Mazlum-Der Denetleme Kurulu Üyesi ,

Nesip Yıldırım

"Özellikle siyonist işgal rejiminin Kudüs ve Filistin coğrafyasında çok büyük zulümleri var. Yaklaşık 5 milyon mültecimiz var ve bunların ülkelerine geri dönmeleri gerekiyor. Türkiye ve diğer İslam ülkelerinin bu, zalim israil yönetimiyle ciddi ve etkin bir şekilde mücadele etmesi gerekir. Burada zulümlere hep beraber karşı çıkmak ve oradaki mazlumları sahiplenmek önemlidir. Nihayetinde İslam ümmetinin ortak bildiği ender konulardan biri de Kudüs meselesidir. Bu meselede hep beraber çalışırsak hayırlara vesile olur. Dileğimiz, Allah-u Teala'nın yardımının en güçlü şekilde alınmasıdır." şeklinde konuştu.  

Öger: "Arap toplumunun Kudüs'le ile ilgili bakışlarını ve tavırlarını tekrardan gözden geçirmelidir"

Yahya Öger

Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Başkanı Yahya Öger, "Mukaddes olan Kudüs, Hazreti Davut Aleyhi Selam zamanında inşa edildi. Hazreti Peygamber Efendimiz Sallallahu Aleyhi Vesellem miraca çıktığı ve Müslümanlar için 3'üncü Harem-i Şerif olan Mescid-i Aksa'nın da içinde barındırıldığı ve Hazreti Ömer zamanında fethedildiği beldeden bahsediyoruz. Hristiyanlar ve Müslümanlar için mukaddes olan bu belde, yaklaşık 400 yıl boyunca kardeşlik ve dostluk içerisinde Osmanlı yönetimde kalmıştır. Maalesef 6 gün yaşanan savaştan sonra oraya yerleşen siyonizm hem oradaki İslami işaret ve kalıntıları hem de Hristiyanlığı yok etmek için Kudüs'ü işgal etti." ifadelerini kullandı.

Öger, "Kudüs, İslam için mukaddestir ama Kudüs'ü anarken ve bilirken politik yapılardan ve siyasi söylemlerden uzak, inancımız gereği ona sahip çıkmak, Kudüs'ü bir bütün olarak bilmek, Müslümanlar için aynı zamanda Mekke ve Medine gibi mukaddes olduğunu bilerek Kudüs'ü anmak en elzemidir. Özellikle Arap toplumunun Kudüs'le ile ilgili bakışlarını ve tavırlarını tekrardan gözden geçirmelerini gerektiğine inanıyoruz. Kudüs'ü özgürlüğüne kavuşması için elimizden ne geliyorsa onu yapmaktır." diye belirtti.

Aslan: "Müslümanlar birlik ve beraberlik sağladıkları zaman israil bu tür sıkıntıları Müslümanlara yaşatamayacaktır"

Muhammed Kayan

Filistinli kardeşlerimiz ümmetin namusunu, şerefini, haysiyetini ve izzetini korumak için orada çok büyük sıkıntılara duçar kaldığını söyleyen Anadolu Gençlik Derneği Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Kayan, "Terör israil yıllar yılı zulmünü devam ettiriyor. Rahmetli Erbakan hocamızın 'İsrail ancak güçten anlar' söylediği üzere bundan dolayı karşısına bir güç çıkarmak gerekiyor. Müslümanlar ve yöneticiler bu noktada birlik ve beraberlik sağladıkları zaman israil bu tür sıkıntıları Müslümanlara yaşatamayacaktır. Yöneticilerimize Allah'ın yanında ve dediklerini yapın. Müslüman kardeşlerimizle birlik ve beraberlik içerisinde olun ve bu teröre göz yummayın." dedi.

Aslan: "Müslümanlar birlik ve beraberlik sağladıkları zaman israil bu tür sıkıntıları Müslümanlara yaşatamayacaktır"

Murat Aslan

Mustazaflar Cemiyeti Genel Başkanı Murat Aslan, "Her yıl olduğu gibi Ramazan ayının son cuma günüsü "Dünya Kudüs Günü" idrak ediyoruz. Rabbimize hamdolsun ki Kudüs için yükselen sesler, yapılan açıklamalar, etkinlikler ve faaliyetler günbegün daha da artıyor. Kudüs ve Mescid-i Aksa denilince İslam ümmetinin birliğini ve vahdetini tesis eden bir husus olarak ele alıyoruz. Neticede bugün Kudüs ve Mescid-i Aksa İslam ümmetinin ortak malı ve değeridir. Orada yaşanan zulümlerin son bulunması, sıkıntı ve sorunların bitmesi İslam ümmetinin bir borcudur, herkesin üzerine düşen bir vazifedir. Filistinli kardeşlerimiz hakikaten üzerlerine düşen görevleri layıkıyla yerine getirmektedirler. Her türlü fedakarlığı göze alarak, yeri geldiğinde şehit ve muhacir olmaktadırlar. Filistin davası ve Kudüs'ün esaretten kurtarılması sadece Filistinli kardeşlerimizin görev ve sorumluluğunda değildir. İslam ümmetinde yer alan bütün fertlerin görev ve sorumluluğundadır." ifadelerini kullandı.

Aslan, "Kudüs ve Mescid-i Aksa'yı herhangi bir ırka ve topluma mal etmek doğru değildir. Biz Müslümanlar olarak elimizden gelen gerek STK'lar gerek bireysel ve gerekse de fert ve toplum olarak elimizden gelen tüm desteği göstermek zorundayız. Yeri gelir meydanlarda sesimizi yükselterek haykırırız, bir araya gelip topluca dua ederiz ve Filistinli kardeşlerimize destek olmak amacıyla siyonistleri telin ve mallarını boykot ederiz. Üzerimize düşen görev ve sorumluluk neyi gerektiriyorsa onu yapmak zorundayız. Çünkü Filistinli kardeşlerimizin yaşadıkları zorluklar ve sıkıntılar günbegün artıyor. Allah'ın izniyle Kudüs ve Mescid-i Aksa İslam ümmetinin vahdetini ve birliği sağlayacak en önemli unsurdur. Bizler ihtilaflarımızı, görüş ve fikir ayrılıklarımızı bir tarafa bırakarak; Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa için gayret ve çaba göstererek her türlü etkinliğe ve platformlarda destek vermek zorundayız. Terör şebekesinin yaptığı zulümler bitene kadar da Allah'ın izniyle desteklerimizi sunmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar