Diyarbakır'da "Koyunlar" operasyonu: 35 gözaltı

​Diyarbakır'da haksız kazanç elde eden suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 35 şüpheli gözaltına alındı.

Ekleme: 28.04.2022 12:15:11 / Güncelleme: 28.04.2022 12:33:34 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Edinilen bilgilere göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında işadamı kimliğine bürünerek galericilik, arazi, ihale ve inşaat işleri gibi sektörlerde etkili olan ancak haksız kazanç elde etmek amacıyla kasten öldürme, yağma, tefecilik, rüşvet, 6136 SKM, İhaleye fesat karıştırma, kasten yaralama ve tehdit suçlarını işleyen "Koyunlar" isimli silahlı suç örgütüne yönelik operasyon düzenlendi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 300 polisin katılımıyla 6 ay süren teknik takip sonucu örgüt üyelerine yönelik operasyon yapıldı.

Diyarbakır’da yaklaşık bir ay önce halkın yoğun olarak bulunduğu bir cadde üzerindeki kahvehane saldırısında bir kişiyi öldürdükleri, kıymetli arazi satışları için arazi sahiplerini silahla tehdit edip baskı yaptıkları, ayrıca haksız kazanç elde etmek üzere mağdurların Ankara’da sahibi oldukları otele yönelik silahlı saldırı düzenledikleri ve değerli arsalarla ilgili yapılan ihalelere fesat karıştırarak ihaleyi alanları tehdit ederek darp ettikleri tespit edildi.

Yapılan takiplerin ardından örgüt lideri olduğu iddia edilen C.K. polis helikopteri tarafından tespit edilerek tarlada yakalanırken örgütün yöneticilerinden bir diğeri ise operasyon sırasında evde halının içinde sarılı halde bulunduğu ifade edildi.

Operasyonlarda 35 şüpheli gözaltına alınırken 29 ruhsatsız tabanca, 7 tüfek, bin 86 fişek, çok sayıda çek, senet ve tapu ele geçirildiği kaydedildi. (İLKHA) 



Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar