ABD'den casus takasındaki rolü için Türkiye'ye teşekkür

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Rusya ve ABD arasındaki tutuklu takasının ülkesinde yapılmasına izin verdiği için Türkiye'ye teşekkür ederek "Çok minnettarız" dedi.

Ekleme: 28.04.2022 05:05:16 / Güncelleme: 28.04.2022 05:05:16 / Güncel
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Rusya ve ABD arasındaki mahkûm takasında Türkiye'nin oynadığı rol için teşekkür etti.

Sullivan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Trevor Reed'i karşılarken Türkiye'ye onun eve güvenli dönüşünü sağlamakta üstlendiği rol için çok müteşekkiriz. Türk ortaklarımızın bu önemli konudaki yardımını takdir ediyoruz" ifadesini kullandı.

Yaklaşık üç yıldır Rusya'da hapiste olan ABD'li eski deniz piyadesi Trevor Reed ve Connecticut'ta uyuşturucu kaçakçılığı suçundan 20 yıl hapis cezasına çarptırılan Rus pilot Konstantin Yaroşenko, iki ülke arasındaki anlaşma kapsamında Türkiye'de takas edildi.

ABD'li eski deniz piyadesi Reed, Moskova'da içkili halde iki polis memuruna saldırarak hayatlarını tehlikeye atmak suçlamasıyla 2019 yılından bu yana tutuklu bulunuyordu.

ABD'ye kokain sokmak suçlamasıyla tutuklanan Rus pilot Yaroşenko da 2010 yılında ABD Özel Kuvvetleri'nce Batı Afrika ülkesi Liberya'da gözaltına alınmıştı.

(İLKHA)



Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar