Cizre’de Kadir Gecesi’nde camiler doldu taştı

Şırnak Cizre’de Kadir Gecesi münasebetiyle binlerce Müslüman, ilçedeki camilere akın etti.

Ekleme: 28.04.2022 01:05:19 / Güncelleme: 28.04.2022 03:41:21 / Güncel / Şırnak Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi Cizre’de dualarla idrak edildi. 

Genç, yaşlı, kadın ve erkek 7’den 70’e camileri dolduran Cizreliler, mübarek geceyi dua edip namaz kılarak geçirdi.

Cizreli vatandaşlar, geceyi ihya edebilmek için özellikle Hz. Nuh as. Cami başta olmak üzere ilçedeki tüm camilere akın etti.

Hz. Nuh Cami, Vustani Cami, Huzur Cami ve Meydan Başı Camii olmak üzere vatandaşlar, teravih namazına kadar Kur'an-ı Kerim okuyup dua ederek vakitlerini geçirdi.

Hz. Nuh camisinin içerisinde yer bulmakta zorlanan vatandaşlar yanlarında getirdikleri seccadeleri avlulara serip namazlarını eda ederek, dua etti.

Program, kılınan teravih namazı sonrası İmam Molla Şirin Kızılkaya Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı, ardından Cizre Müftülüğü ilahi ekibi Mevlid-i Şerif okudu. 

Günün anlam ve önemine dair Vaiz Tahir Çalışkan Kadir gecesi ve yapılacak ibadetler hakkında vaaz verdi. 

Yapılan konuşma sonrası Kürtçe ve Türkçe ilahiler okundu. 

İslam âlemi için dua eden vatandaşlar, bu geceye kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. 

Camilerde düzenlenen programlara çocuk ve gençlerin yoğun katılımı dikkat çekti.

Arapça, Türkçe ve Kürtçe okunan dualarda ellerini semaya kaldıran Müslümanlar, İslam âlemi başta olmak üzere mazlumlar için dua etti.
Kadir Gecesi'ni ihya etmeye gelen vatandaşlar duygularını İLKHA ile paylaştı.

Peygamber efendimizin yolunda olmamız gerektiğini aktaran Hacı Ali Kula, “ Kadir gecemiz ümmete mübarek olsun. Rabbim bizi Peygamber efendimizin yolundan ayırmasın. Bu gecemiz Aşk ile muhabbet ile barış ile ümmetin kurtuluşuna vesile olsun. Peygamber efendimizin sünnetine tabi olup onun ipini sımsıkı bağlanıp onun yolundan gidip efendimizin yanında cennette buluşuruz inşallah. Gecemiz mübarek olsun.” dedi.

“Rabbim bu günlerin sevabına bizi nail edenlerden ve bugünlerin değerini bilenlerden eylesin”

Kadir gecesinin önemi ve yapılacaklar hakkında bilgi veren Cizre Müftüsü Süleyman Baran, “Allah azze ve celle kur'an-ı Kerim'de diyor “Biz bu Kur'an'ı Kadir Gecesi'nde indirdik. Kadir Gecesi ne olduğunu Sen bilir misin?  Sana bildir nedir diye sorduklarında O bin aydan daha hayırlıdır.” Rabbim bizi Kadir Gecesi'nin tadını bilenlerden eylesin inşallah. Allah bu coşkuyu ve bu heyecanı her zaman imanla, Kur'an'la bize yaşatmayı ve yaşamayı nasip etsin inşallah. Peygamber efendimiz (sav) Buyuruyor ki ‘kim Kadir Gecesinin kadrini bilerek, ona inanarak bunu geceyi geçirirse Allah azze ve celle onu geçmiş ve gelecek günahların hepsini affeder.’  Annemiz Hz Ayşe, Peygamber efendimize sorar ‘Ya Resulullah Kadir Gecesine denk gelsem ona ulaşırsam hangi duayı edeyim. Dediğinde efendimiz, annemiz Hz Ayşe'nin dili üzerine ümmete şu duayı tavsiye etmiştir. ‘Ya Rabbi sen affedicisin, affetmeyi seversin, bizleri de affet.’ Dolayısıyla Kadir Gecesi'nin bu gününde her zaman bu duayı söylememiz ve dilimizin tekrarlamanız gerekiyor. Bu gecede, Kadir gecesinde çok Kur'an okumalıdır, Çünkü Kuran bu gecede nazil olmuştur. Çok zikir yapılmalıdır, çok sadaka verilmelidir, çok istiğfar yapmalıdır. Rabbim bu günlerin sevabına bizi nail edenlerden ve bugünlerin değerini bilenlerden eylesin.” dedi. (İLKHA)

 

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler