KUDÜS'E SES VER

Her yıl Ramazan’ın son Cuma günü, “Dünya Kudüs Günü” olarak anılıyor. Filistinli direniş gruplarının liderleri başta olmak üzere dünya genelinde birçok Müslüman grup, parti ve kişilikten Kudüs Günü münasebetiyle açıklamalar yapılıyor. Liderlerin ve şahsiyetlerin mesajları, Kudüs’e ve Mescid-i Aksa’ya destek noktasında birleşiyor. HAMAS liderlerinden İsmail Heniyye, Filistin halkının işgal güçlerinin Mescid-i Aksa'yla ilgili planlarını boşa çıkarmayı başardığını ifade ederken bir diğer lider Halid Meşal, Mescid-i Aksa'yı özgürleştirmek için ümmete, sağlam ve net bir strateji ortaya koymaları çağrısında bulundu.

Ekleme: 28.04.2022 03:43:38 / Güncelleme: 28.04.2022 03:43:45 / manşetler
Destek için 

Her yıl olduğu gibi bu yılın Ramazan ayının son cuması da Dünya Kudüs Günü olarak anılacak. Kudüs Günü münasebetiyle açıklamalar da peş peşe geliyor. Özellikle Filistinli direniş grupları liderleri, işgalci siyonistlerin artan zulmüne ve mukaddes Mescid-i Aksa’ya düzenledikleri baskınlara karşı bütün Müslümanları harekete geçmeye çağırıyor.

İŞGALCİNİN ZULMÜ DEVAM EDİYOR

Siyonist işgal rejimi, Filistinlilere yönelik zulmü azaltmak için hiçbir kutsala saygı göstermiyor, tam aksine, Müslümanların bu konudaki hassasiyetlerini çiğnemek için adımlar atıyor. Terör rejimi, son yıllarda yaptığı gibi bu yıl da Ramazan ayı boyunca defalarca Mescid-i Aksa’ya baskınlar düzenledi ve kutsal mekanda ibadet eden Müslümanlara saldırdı. Teröristler, özellikle de Cuma günlerini hedef aldı.

Bu yılki Ramazan ayında Mescid-i Aksa’ya ilk büyük saldırısını 15 Nisan Cuma günü yapan terör çetesi, cami içerisine girerek ibadet eden Müslümanlara ateş açtı. Hiçbir kutsala saygısı olmayan teröristler, 400’den fazla Müslümanı esir aldı.

İslam dünyası başta olmak üzere dünya kamuoyunun sessiz kalması üzerine terör çetesi, 22 Nisan Cuma günü bir kez daha Mescid-i Aksa’ya saldırdı. Bu saldırılarda da çok sayıda Müslüman darp edildi.

Filistin halkı ise saldırılara tepkisiz kalmadı. Geçen hafta Mescid-i Aksa’da eda edilen Cuma namazına 150 binden fazla Müslüman katıldı.

GAZZE’YE HAREKAT TEHDİDİ

İşgal güçlerinin Mescid-i Aksa’ya saldırıları ve Batı Şeria’daki Filistinlileri hedef alması, direniş gruplarının tepkisine neden oldu. Filistinli gruplar, saldırıların devam etmesi halinde işgal topraklarını vuracaklarını açıkladı.

Geçen yılki saldırıların bir benzerinin yaşanmasından korkan işgal rejimi ise, Gazze’den işgal topraklarına roket atılması durumunda bölgeye saldıracaklarını açıkladı.

İşgal ordusu 36'ncı Gaaş Tümeni'nin komutanı Tuğgeneral Dan Neuman, geçtiğimiz günlerde, “Kuvvetlerimiz Gazze’deki muhtemel operasyonlar için görev içi eğitimlerini tamamladı. Tugayımızın Gazze için hazır olduğuna inanıyorum” açıklamasında bulundu.

Hatırlanacağı üzere siyonist işgal rejimi, geçen yılın Ramazan ayında da bir yandan Mescid-i Aksa’ya saldırmış, bir yandan da Kudüs’teki bazı Filistinli ailelerin evini yıkmak için Müslümanlara baskı uygulamıştı. Saldırıların devam etmesi üzerine Filistinli direniş grupları, Gazze’den işgal topraklarına yüzlerce füze göndermiş ve böylece birkaç gün süren bir çatışma yaşanmıştı.

FİLİSTİNLİLER DÜNYA KUDÜS GÜNÜ’NDEN UMUTLU

Dünya kamuoyunun ve özellikle de Müslüman ülkelerin liderlerinin işgal rejiminin saldırılarına karşı sessiz kalması, Filistin halkının sıkıntısını daha da artırıyor. Filistin halkı, Dünya Kudüs Günü gibi etkinliklerin, Müslümanları, Kudüs ve Mescid-i Aksa konusunda daha duyarlı bir duruma getireceğini temenni ediyor.

Filistinli liderlerin bu yılki açıklamalarının da bu doğrultuda olduğu görülüyor.