Midyat Müftüsü Bulunmaz: Kadir Gecesini günahlarımızın affına ve kurtuluşumuza vesile kılabiliriz

Ramazan'ın 27'nci gecesine denk gelen ve Kur'an-ı Kerim'de "Bin aydan daha hayırlı" olduğu bildirilen Kadir Gecesi münasebetiyle açıklamalarda bulunan Midyat ilçe Müftüsü Ergün Bulunmaz gecenin önemine dikkat çekti.

Ekleme: 27.04.2022 14:35:13 / Güncelleme: 27.04.2022 14:35:13 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için 

Müftü Bulunmaz yazılı açıklamasında Kur'an'ın övdüğü bir gece olan Kadir Gecesi'ni günahlarımızın affına ve kurtuluşumuza vesile kılarak en verimli şekilde geçirilmesi tavsiyesinde bulundu.

Kadir Gecesi için hakkıyla idrak edildiğinde Bin aydan daha hayırlı olduğu haber verilen insanlığın hidayet rehberi ve Kur'an tarafından övülen gece olduğunu belirten Midyat ilçe Müftüsü Ergün Bulunmaz, "Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluş olan mübarek ay Ramazan'ı özetleyen 3 Hadis-i şerifi hatırlatacak olursak; ilkinde 'Her kim inanarak ve karşılığını sırf Allah'tan bekleyerek Ramazan orucunu tutarsa, onun geçmiş günahları bağışlanır.' Daha sonra Efendimiz Sallallahu Aleyhi Vesellem insanları Ramazan geceleri namaz kılmaya, kurtuluşa teşvik niyetiyle şöyle buyurur: 'İnanarak ve karşılığını Allah'tan umarak Ramazan gecelerini namaz kılarak ihya eden kimsenin geçmiş günahları bağışlanır.'  (Müslim, Salâtü'l Müsâfirîn, 173.) Bu Hadis-i Şerif'te Efendimiz Sallallahu Aleyhi Vesellem açık bir şekilde bu mübarek ayın tüm gecelerinin değerli olduğunu ifade ederek ihya edenlerin günahlarının bağışlanacağı müjdesini ve Allah'ın bu ayda her gece Müminlerden birçok kişinin kurtuluş beraatını verdiğini haber vermektedir." ifadelerini kullandı.

"Gecelerini ihya etmek suretiyle bu geceyi günahlarımızın affına/kurtuluşumuza vesile kılabiliriz." Diyen Bulunmaz, "Kadir Gecesi'nin vaktiyle ilgili Peygamber efendimiz Sallallahu Aleyhi Vesellem sadece 27. gecede değil, Ramazan-ı Şerif'in son 10 gününde aranmasını teşvik etmiştir. İçinde bulunduğumuz günler ise, Aşrü'l-Evâhir diye tabir edilen Ramazan-ı Şerif'in son 10 günüdür. Senenin ayları içerisinde üç aylar, üç ayların içerisinde Ramazan-ı Şerif ne kadar kıymetliyse, bu mübarek ayın son 10 günü de o kadar kıymetli ve önemlidir. Bu kıymeti Efendimiz'in Sallallahu Aleyhi Vesellem bu günlerde gösterdiği gayretten ve vefat edene kadar bu günleri itikâfta geçirmesinden anlamaktayız.

"Bu geceye bu şerefi kazandıran, elbette Kur'an-ı Kerim'in bu gece inmeye başlamasıdır"

Hazreti Aişe'nin Radiyallahu Anha Peygamber efendimize Sallallahu Aleyhi Vesellem "Ey Allah'ın Resulü! Kadir gecesi olduğunu bilirsem hangi duayı okumamı tavsiye edersin?" sorusu üzerine Efendimiz Sallallahu Aleyhi Vesellem "Şöyle de!" buyurdu: "Allah'ım sen affedicisin, ikram sahibisin, affetmeyi seversin beni de affet." Şeklinde cevap verdiği hadisi hatırlatan Bulunmaz, şunlar kaydetti:

"Bu geceye bu şerefi kazandıran, elbette Kur'an-ı Kerim'in bu gece inmeye başlamasıdır. Bizler de Kadir Gecesini idrak ve ihya etmek için sadece bugün ve gecelerde ibadet etmekle kalmayıp aynı zamanda Kur'an ahlakını günlük hayatımıza aktarabilirsek, varsa eksiklerimizi Kur'an'ın istikametine uygun hale getirir, kulluğa kabul için çabalarsak bu şereften nasibimizi almış oluruz. Nasuh tevbe ile Rabbimizin inayet ve mağfiretiyle Ramazan-ı Şerif ve Kadir Gecesi vesilesiyle kul hakkı hariç kurtulacağımız günahlara bir daha dönmemek için kesin karar vererek hayatımıza yeni bir başlangıç, nihayeti ise kurtuluş olacak bu imtihanı başarıyla sonlandırmak üzere fırsata çevirebiliriz.

 

Açıklamada müftülük tarafından Merkez Hacı Kasım Altunkaya camisinde teravih sonrası Kadir Gecesi Programı düzenleneceğini ve tüm Midyat halkının davetli olduğunu belirten Bulunmaz son olarak "Başta Midyatlı kardeşlerim olmak üzere ülkemiz ve tüm İslam âleminin Kadir gecesini tebrik ediyorum. Rabbim 'Kadir Gecesini' vesile kılarak Kur'an'ın kadrini bilenlerden, bu gece semaya ineni Kur'an'ı gönül semalarına inenlerden; Kur'an hürmetine, yılda sadece bu gece inen Cebrail ve diğer meleklerin şahit olacağı, Resulullah'ın Sallallahu Aleyhi Vesellem bıraktığı emanet olan Kur'an'a sadık olan kullar zümresine ilhak olmayı hepimize nasip ve müyesser eylesin. İfadelerine yer verdi. (İLKHA)