Batman’da yaşanan aşırı yağışta ekinleri zarar gören çiftçi yetkilerden yardım istedi

Batman’da dün akşam yağan yağmurun sele dönüşmesiyle ekili birçok ürününün zarar gördüğünü belirten çiftçi Mehmet Ali Yılmaz, yetkililerden yardım istedi.

Ekleme: 27.04.2022 14:05:11 / Güncelleme: 27.04.2022 14:05:11 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Şiddetli yağış nedeniyle Batman merkez Çamlıca Mahallesi Felek Caddesi üzerinde bulunan ekili tarım alanları zarar gördü.

Yağış nedeniyle meydana gelen selden dolayı bahçe duvarının yıkıldığını belirten çiftçi Yılmaz, bin bir emekle ektiği arpa, buğday ve meyve ağaçlarının zarar gördüğünü söyledi.

Yaşanan ani selden dolayı ekinlerinin kullanılmaz hale geldiğini belirten Yılmaz, yaklaşık 150 bin lira zararının olduğunu belirterek yetkililerden zararının karşılanması için çağrıda bulundu. 

Dün akşam aniden bastıran yağmurun sele dönüşmesiyle bahçe duvarının yıkıldığını ve ektiği birçok ürünün zarar gördüğünü belirten çiftçi Mehmet Ali Yılmaz, “Dün akşam burada yoğun bir yağmur yağdı. Yağmurdan sonra burada sel meydana geldi. Selden kaynaklı bahçe duvarımız yıkıldı, birçok meyve ağacımız kökünden çıktı, ekili olan buğday ve arpamız zarar gördü. Mesleğim çiftçiliktir elimden başka bir şey gelmiyor. Bin bir emekle ektiğim buğday, arpa, fıstık ağaçları ve üzüm ağaçları yetişmeyecek şekilde zarar gördü.” İfadelerini kullandı.

“Buğday, arpa, birçok ağacım zarar gördü”

Ani bastıran yağmurdan dolayı yaklaşık 150 bin lira zararının olduğunu belirten Yılmaz, “Yağıştan sonra burada çok büyük bir sel yaşandı. Şayet o esnada burada araba, insan ve ev olsaydı beraberinde sürükleyip götürecekti. Selden dolayı 150 metrelik duvarımız yıkıldı, meyve ağaçlarımız vardı kökünden çıkmıştı, ektiğim buğday ve arpamda çok zarar gördü. Tarlamın içi selden sonra taşla doldu. Bu şekilde nasıl yapacağımı bilemiyorum. Toplamda 150 bin lira civarında bir zararım var. Yetkililerden ricamız bize yardımcı olmalarıdır.” şeklinde konuştu.

“Ağaç ve ekinlerimiz zarar gördü”

Yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi için yetkililerden yardım talep eden Dilşah Yılmaz, “Dün akşam iftar sofrasındayken birden sel meydana geldi. Gelip baktığımızda duvarımız yıkılmış ve bahçede bulunan ağaç ve ekinlerimiz mahvolmuştu. Bahçemizin içi taş ve çöplerle doldu. Sel caddeye kadar çıktı ve caddeye bile bir sürü taş geldi. Yaşadığımız zararı karşılayacak maddi durumumuz yok. Yetkililerden bize yardımcı olmalarını istiyorum.” dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler