Bayram için tüm hazırlıklarını tamamlayan tatlı imalatçıları yoğun bir tatlı mesaisine girdi. Tatlı imalathaneleri ise gelen siparişleri yetiştirmek için fazladan mesai harcıyor. Tatlıcılar, müşterilerinin bayramda kaliteli tatlı almaları için siparişlerini son güne bırakmaması tavsiyesinde bulundu.
"Satışlarımız yüzde 200 civarında arttı"
Yaklaşık 30 yıldır pastane işletmeciliği yapan Murat Özgüner, yaklaşık 2 yıllık salgın döneminde kapasitelerinin yaklaşık yüzde 10'u ile çalışmak zorunda kaldıklarını belirtti.
Murat Özgüner
Salgın etkisinin azalması ve kısıtlamaların olmayacağı bir bayram geçireceklerinden dolayı tam kapasiteyle çalışmaya başladıklarını belirten Özgüner, "Ramazan süresince normal günlere göre yüzde 200 civarında bir artış yaşadık. Kısıtlamanın olmadığı ilk bayram heyecanıyla sipariş yoğunluğumuz artmaktadır. Şu an üretim kapasitemizi doldurmuş vaziyetteyiz ve siparişlerimiz tamamdır. Genellikle satışlarımız tepsi tatlı şeklinde olur. Vatandaş Ramazan ayı boyunca güllaç tatlımıza rağbet etti. Bayram tatlısı için ise genellikle fıstıklı ve cevizli baklava siparişi aldık" dedi.
Kaliteli bir tatlı siparişi için vatandaşın son günü beklememesi gerektiği hatırlatan Özgüner, bazı siparişleri bir ay öncesinden aldıklarını ifade etti. (İLKHA)